Home Love Daten Deze 9 waarheden over daten kom je op de harde manier te...

Deze 9 waarheden over daten kom je op de harde manier te weten

We geven je toch een kleine heads up.

daten
Unsplash

Daten is niet gemakkelijk en hoe ouder je wordt, hoe moeilijker. Daten is leuk en spannend, maar het is vaak ook een hele levensles. Er zijn 9 dingen die elk meisje op de harde manier te weten komt over daten en waarvoor wij je toch een kleine heads up willen geven.

1. Sommige mensen zijn het niet waard om voor te vechten

Je hebt vast al gehoord dat je moet vechten voor wat je wilt. En dat klopt ook. Maar sommige mensen zijn het nu eenmaal niet waard om voor te vechten. En soms haalt het ook niets uit bij een bepaald persoon. Daarom is het belangrijk dat je probeert in te schatten wie je gevecht verdient en wie niet. Denk daarom eens na: zou die persoon hetzelfde doen als jij voor hem/haar? Zo niet, dan weet je dat hij/zij het niet waard is!

2. Je crush is niet per se een goed vriend(innet)je

Een crush hebben op iemand die je amper kent, is gevaarlijk wanneer het effectief iets wordt. De persoon die achter je crush schuilt, kan namelijk iemand helemaal anders zijn dan jij in gedachten had. Wanneer je verliefd bent op iemand, schets je al snel een beeld van die jongen/dat meisje in je hoofd dat niet strookt met de realiteit. Het is dus mogelijk dat de persoon in kwestie de perfecte boyfriend/girlfriend lijkt, maar in het echt net heel rot doet tegen je. Het is dus belangrijk dat je feiten van fictie kunt onderscheiden.

3. Je kan een goede band niet forceren

Je kan iemand nog zo knap en leuk vinden, als de klik er niet is, zal het niet veel uithalen. Liefde is zoveel ingewikkelder dan gewoon goed overeenkomen met elkaar. Er moet echt een goede band zijn. Dat ontstaat natuurlijk niet na een dag, maar als je na een tijdje merkt dat het toch niet klikt, kan je het ook niet forceren.

4. Je kan iemand niet veranderen

Als je begint te daten met iemand, is het de bedoeling dat je die persoon aanvaardt voor wie hij/zij is en omgekeerd ook. Je kan niet enkel de positieve kanten aanvaarden, want iedereen heeft ook negatieve kanten. Een persoon verandert ook niet. Misschien wel qua kledingstijl bijvoorbeeld, maar zelfs dat vergt veel tijd. Dat is iets wat je in je achterhoofd moet houden voor je begint te daten met iemand.

5. Sommige mensen hebben nu eenmaal geen respect voor anderen

Je zou denken dat iedereen respect heeft voor elkaar, maar dat is jammer genoeg niet het geval. Het is niet omdat jij altijd open en eerlijk bent, dat anderen dat ook zijn. En dat leer je vaak als het gaat om daten. Terwijl je ene date de deur voor je zou openhouden, zal een andere date hem bijna in je gezicht gooien, bij wijze van spreken.

6. Gevoelens hebben voor elkaar is soms niet genoeg

Naast gevoelens hebben, wat natuurlijk enorm belangrijk is, zijn er nog factoren die een rol spelen tijdens het daten. En naarmate je ouder wordt, hoe meer factoren er op dat lijstje komen te staan. Zoals veel films al hebben uitgewezen is verliefd zijn soms gewoon niet genoeg. Denk maar aan wanneer jullie ver van elkaar wonen, of geen tijd hebben voor elkaar of andere obstakels die in de weg staan. Die zaken kunnen ervoor zorgen dat een relatie er niet inzit voor jullie en dat leer je op de harde manier.

7. Jullie komen goed overeen en kunnen goed praten, maar toch voel je die klik niet 

Wanneer je jong bent, denk je dat elkaar leuk en knap vinden voldoende is en dat de rest wel zal volgen. Maar vaak is dat niet het geval. Om iets op te kunnen bouwen, wat meer dan vriendschap is, heb je nu eenmaal een klik nodig!

8. Als iemand zijn/haar interesse verliest, kan je er weinig aan doen

Soms is je best doen voor iemand niet genoeg. Als die persoon zijn/haar interesse verliest, ligt dat niet per se aan jou. Het klikt nu eenmaal niet zoals het zou moeten. Steek dus zeker niet de schuld op jezelf, maar onthou dat dat nu eenmaal kan gebeuren. Het heeft ook geen nut om het te blijven proberen bij die persoon, want eens de interesse begint te verdwijnen, kan je er nog weinig aan doen.

9. Het is het beste als je geen verwachtingen hebt

Verwachtingen zorgen ervoor dat je teleurgesteld wordt. De beste manier om aan iets te beginnen, is dus met een open en positieve blik. Als je niets verwacht, kan je ook niet gekwetst worden als het fout gaat. Gaat het toch goed, dan is het dubbel zo leuk!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.