Home Love Daten Zo trek je zijn aandacht als je verlegen bent

Zo trek je zijn aandacht als je verlegen bent

Sociale media zijn bijvoorbeeld de ideale manier om je crush te benaderen!

verlegen
© Polina Zimmerman via Pexels

Je kiest er niet voor om een verlegen meisje te zijn, hoe vaak mensen ook zeggen dat je ‘gewoon wat meer moet praten’. Sure, timide mensen zouden over het algemeen wel intelligenter zijn, maar het maakt het dagelijkse leven er niet makkelijker op. Want hoe flirt je in hemelsnaam met je crush? Of nog belangrijker: hoe laat je hem weten dat jij bestaat?!

Wanneer iemand je eenmaal leert kennen, zien ze wat voor geweldig persoon je eigenlijk bent. Maar goed, dan moeten ze je wel de kans geven om met je te praten. Met deze tips trek jij so-wie-so zijn aandacht!

1. Maak gebruik van sociale media

Social media zijn niet alleen goed om contact te onderhouden met je vrienden. Het is ook de ideale manier om je crush te benaderen! De tijden dat je eerst zijn nummer moet zien te regelen zijn geteld, want je kunt hem gewoon toevoegen via Facebook of beginnen volgen op Instagram. Wanneer het zover is, moet je gewoon nog weten hoe je met ‘m flirt en daar kunnen wij je bij helpen. Accepteert hij je vriendschapsverzoek niet of volgt hij je niet terug? Misschien wil hij je toch liever eerst leren kennen. Face-to-face dus.

2. Maak oogcontact

En dan niet meteen wegkijken natuurlijk! Als je hem duidelijk wil laten weten dat je doelgericht naar hem keek, probeer dan wat langer dan een paar seconden naar hem te kijken en te glimlachen. Kijk zeker niet langer dan vijf seconden, want dat kan een beetje eng overkomen. Ben je bang dat je helemaal rood wordt? Blijf gewoon rustig ademen en beeld je in dat je glimlacht naar een goede vriend of vriendin.

3. Leer hem eerst goed kennen

Het is begrijpelijk dat je wil dat jullie het zo snel mogelijk officieel maken, maar geef het wat tijd. Je hoeft hem niet meteen duidelijk te maken dat je hem heel erg ziet zitten. Leer hem kennen door veel vragen te stellen en goed te luisteren naar wat hij zegt. Af en toe kun je ook jouw ervaringen en meningen met hem delen. Het voordeel hiervan is dat je er zo misschien – en we hopen van niet – toch achter komt dat jullie helemaal niet bij elkaar passen.

4. Praat met hem met een goede vriendin erbij

Als je met hem wil praten maar bang bent dat je het helemaal verpest, kan je altijd vragen of een goede vriendin erbij wil staan. Hierdoor voel jij je meer op je gemak. Het is dan net alsof je gewoon met een groepje vrienden gezellig aan het babbelen bent.

5. Probeer niet te hard

Hoe leuk je hem ook vindt, maak ook niet té hard duidelijk dat je hem leuk vindt. Leuk dat er in een tijdschrift stond dat je hem af en toe moet aanraken, maar in het echt kan dit er al snel heel awkward uitzien. Hoe zou jij het vinden als iemand uit het niets je hand aanraakt? Je hoeft dus ook niet te lachen na elke zin die hij zegt. Het laatste wat je wil, is hem afschrikken. Relax!

6. Oefen met een vriend(in)

Als je moeilijk uit je woorden komt wanneer je nerveus bent, kun je proberen om met een vriend of vriendin te oefenen. Hij of zij zal dan reageren zoals jouw crush mogelijk kan reageren. Je hoeft natuurlijk geen heel script te schrijven, want hij zal zich er waarschijnlijk niet aan houden.

7. Breng je beste eigenschappen naar voren

Verlegen zijn zegt maar iets over een klein deel van jou. Net als iedereen heb jij ook dingen waar je trots op bent zoals je prachtige krullen, heldere ogen of je schattige uitstraling. Wees niet bang om hem dit te laten zien, zodat jij goed op zijn netvlies gebrand staat.

Ach, we kunnen je nog zo veel trucjes geven, je zal toch een beetje lef moeten tonen om je crush te scoren. Onthou trouwens dat hij misschien ook verlegen is (hier heb je de signalen). Hoe dan ook, you can do it!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.