Home Love BEWEZEN: zolang duurt het om échte beste vriend(inn)en te worden

BEWEZEN: zolang duurt het om échte beste vriend(inn)en te worden

Wie is jouw bestie?

beste vriendinnen
© Morgan Harris via Unsplash

Wie elke week een andere ‘beste vriend(in)’ heeft, weet duidelijk niet wat een échte bff is. Een wetenschappelijk onderzoek heeft uitgezocht hoe lang het duurt om échte besties te worden.

Een studie bij zo’n 450 proefpersonen bewees hoeveel tijd je minimaal met iemand moet doorbrengen alvorens je met zekerheid kan zeggen dat die persoon je bestie is. En die duur vinden wij op het eerste gezicht helemaal niet zo lang…

Een dikke week?

Voor je iemand je beste vriend(in) kan noemen, moeten jullie 200 uur samen doorgebracht hebben. Dat staat gelijk aan een dikke acht dagen. Dat is wel héél erg kort, vinden wij… Maar de studie heeft het dan wel over 200 uur die je ook daadwerkelijk met elkaar doorbrengt. Als je iemand elke schooldag twee uurtjes ziet, duurt het dus wel een maand of vijf voor jullie écht beste vriend(inn)en kunnen zijn.

50 uur interactie zou volstaan om ‘gewone’ vrienden te worden en voor een degelijke vriendschap moet je minstens 90 uur met elkaar doorbrengen. Wie is jouw bff? En hoelang kennen jullie elkaar al?

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.