Home Life BLOG: ‘Ik ben bang voor mijn eerste keer’

BLOG: ‘Ik ben bang voor mijn eerste keer’

Lara beantwoordt elke week jouw meest brandende vragen over school, lastige ouders en de liefde. Als 23-jarige maakte ze het allemaal nét zelf mee en geeft ze je het juiste advies om erdoor te komen zonder schrammen. Beschouw haar als de grote zus waar je altijd bij terecht kan.

‘Let’s talk about sex, baby’, zo zong de band Salt-N-Pepa in 1990. Het lied werd een hit in 1-2-3. Waarschijnlijk had het feit dat het een enorm catchy deuntje is er iets mee te maken, maar vooral de lyrics spraken iedereen aan: ‘sex’Hét onderwerp dat ieders aandacht trekt.

Hoewel het enorm geromantiseerd wordt in series en films (dromen jullie ook nog steeds van die stomende The Notebook-seksscène? Nee? Oké …), seks in real life – waarin Ryan Gosling je NIET bespringt, jammere zaak – is niet altijd fireworks. Als je dat verwacht van je eerste keer, sorry, dan zet ik je liever nu direct met je twee voetjes op de grond. Het goede nieuws is wel dat het enkel beter en beter wordt!

Hoewel het enorm geromantiseerd wordt in series en films is seks niet altijd fireworks. 

Ik begrijp 100 % dat je bang bent. Na al die verhalen die je hebt gehoord, al die druk die je jezelf oplegt om het achter de rug te hebben, al die stress. Je eerste keer is een big deal. Maar bouw het niet te veel op. Natuurlijk mag je ernaar uitkijken, maar zoals ik al zei, wees realistisch. De kans is groot dat het hele gedoe nogal awkward wordt. En dat is oké, embrace it, wie weet kunnen jullie er zelfs om lachen en wordt het één hilarisch boeltje.

Nerveus dat je pijn gaat hebben? Don’t be. Elk meisje is anders en ervaart het anders, maar you’ll survive. Als je pijn hebt, duurt het normaal gezien maar heel even en valt het best mee. Probeer je niet teveel te focussen op de pijn en probeer desondanks te genieten van het moment, zelfs al duurt het even om erin te komen.

Nerveus dat je pijn gaat hebben? Don’t be. Elk meisje is anders en ervaart het anders, maar you’ll survive.

Bang om te bloeden? Again, don’t be. Het idee dat een meisje een maagdenvlies heeft dat ‘doorprikt’ moet worden is een mythe. Een maagdenvlies is zelfs helemaal geen vlies, het is een randje weefsel dat aan het begin van de vagina zit en dat bij de eerste keer seks geschaafd wordt, waardoor er bij sommige meisjes een scheurtje ontstaat en ze wat bloeden. Bij 6 op 10 meisjes gebeurt dit trouwens niet. Maar àls het gebeurt, weet dan dat het echt niet veel gaat zijn en niet voor extra pijn gaat zorgen.

Als ik je twee dingen kan aanraden: doe het veilig en doe het met iemand die je graag ziet en het beste met je voorheeft.

Ik wil je echt op het hart drukken dat er niets is om bang voor te zijn. Het gaat ongemakkelijk zijn, waarschijnlijk snel, en misschien pijnlijk. Met wie of waar je het doet, kies je volledig zelf. Maar als ik je twee dingen kan aanraden, dan is het om: 1) het veilig te doen (please!) en 2) het te doen met iemand die je graag ziet en het beste met je voorheeft, iemand die voorzichtig is en je niet onder druk zet. Zo wordt het hele tafereel toch nog magisch op jullie eigen manier.

Zit je met een vraag voor mij? Twijfel dan zeker niet om me te contacteren:

Je e-mail (verplicht)

Je bericht

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.