Home Love Zo wijs je een vriend die een crush op je heeft vriendelijk...

Zo wijs je een vriend die een crush op je heeft vriendelijk af

4. Beledig hem niet (achter zijn rug om)

vriend afwijzen
© ALEXIS BROWN VIA UNSPLASH

Hoe lief: een jongen die je kent heeft een crush op je, en hij vraagt zich af hoe jij over hem denkt! Maar… je vindt hem helemaal niet leuk. Het eerlijkst wat je kan doen is dan hem vriendelijk afwijzen, want jij zou het ook niet leuk vinden mocht je crush je aan het lijntje houden, toch? Maar hoe?

1. Doe het face to face

Iemand afwijzen doe je het best in het echt en niet via WhatsApp. Sure, het is makkelijker om het via een berichtje te doen, maar het is toch véél eerlijker voor hem als je het even persoonlijk doet? Hij had namelijk ook het lef om eerlijk te zijn over zijn gevoelens.

2. Hou hem niet aan het lijntje

Je wilt the talk liever ook niet hebben, maar je kan de waarheid beter zo snel mogelijk vertellen. Des te sneller kan hij over je heen raken. En nee, je bent echt niet aardiger als je het hem niet vertelt, want je geeft hem alleen maar valse hoop. Not cool!

3. Maak hem duidelijk dat je nog wél vrienden wil blijven

Grote kans dat je hem nog wel graag als vriend hebt, maar niet als vriendje, toch? Vertel hem dit, want misschien denkt hij dat jij hem helemaal niet meer wil zien nadat hij zijn gevoelens uitte. Dit maakt het gesprek ook een stuk minder awkward.

4. Beledig hem niet (achter zijn rug om)

Wanneer mensen ernaar vragen, lijkt jouw reden – je voelt je gewoon niet aangetrokken tot hem – misschien niet goed genoeg, waardoor je zegt dat je een aantal uiterlijke of innerlijke kenmerken stom vindt. Dit is helemaal nergens voor nodig, en zo beledig je hem ook gewoon. Je hoeft geen reden te geven als je dat niet wil. En als je ’t wel doet, hou het dan netjes.

5. Lach hem niet uit

Waarschijnlijk wil je het niet awkward maken en probeer je erom te lachen, maar zo kan je ‘m net kwetsen. Een lach kan heel fout overkomen, dus pas ermee op.

6. Wees niet gemeen

Het is even ongemakkelijk om te horen dat die jongen je leuk vindt, maar het is heel onaardig om gemeen te doen tegen hem.  Zeg dat je je gevleid voelt, maar dat je hem niet meer dan als een vriend ziet.

7. Geef hints

Als hij nog niet duidelijk heeft gezegd dat hij je leuk vindt, maar hij je wel ‘subtiele’ hints geeft, kan je ook terug hinten dat jij hem niet leuk vindt op die manier. Misschien begrijpt hij het dan, al is er een grote kans dat je er toch nog een keer over zal moeten praten met hem.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.