Home Love Daten Dit zijn 10 van de leukste ideeën voor een date

Dit zijn 10 van de leukste ideeën voor een date

date
Foto: Pinterest
Yes! Na al je moed bij elkaar verzameld te hebben, is het je gelukt om een date te scoren met je crush. Maar wat nu? Samen ergens koffie drinken of eten in een restaurant heb je nu al wel gehad. Tijd voor wat spannends of iets waardoor je een goede indruk op hem maakt. Vergeet dress to impress, jij zoekt een date to impress!

Geen flauw idee wat je met je crush kan doen? Wij zochten enkele ideetjes ter inspiratie:

1. Samen koken 

Natuurlijk ben je graag alleen thuis met je date. Zo kunnen jullie elkaar ongestoord leren kennen. Maak het jezelf niet te moeilijk en ga niet voor iets wat je nog nooit eerder gemaakt hebt. Je wil het huis natuurlijk niet afbranden op je date.

2. Picknick 

Met het koude weer op komst heb je natuurlijk niet veel tijd meer voor een picknick in het zonnetje. Dit is misschien wel dé meest romantische date die er is. Lekker eten, mooie omgeving en een rustige sfeer. Need we say more? Als alternatief kan je het ook binnen gezellig maken. Leg bijvoorbeeld een dekentje en wat kussens op de grond.

3. Game night 

Misschien is samen gamen niet de beste manier om je lover te leren kennen, maar het kan heel gezellig worden. Je ziet of hij goed tegen zijn verlies kan, in wat voor soort games hij geïnteresseerd is of misschien neem je zelf een spel mee. Zo toon je ook interesse in zijn hobby’s, en dat zal hij so-wie-so leuk vinden!

4. Netflix-marathon 

Totáál geen zin in games? Gelukkig is Netflix een andere optie. Als je verlegen bent, is een date met een filmpje erbij extra handig. Je hoeft namelijk niet te praten, maar voelt je steeds meer op je gemak bij je crush. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk makkelijker uit je woorden komt wanneer er een gesprek komt.

5. Wandelen door het bos 

Zijn jullie natuurliefhebbers? Dan is er een grote kans dat een date in het bos echt iets voor jullie is. Al pratend bezichtigen jullie de wonderen van de natuur.

6. (Rol)schaatsen 

Uiteraard kan je alleen in de winter schaatsen met je date, maar voor het zo ver is kunnen jullie nog genieten van het warme weer en old-skool gaan rolschaatsen. Vergeet niet om ‘per ongeluk‘ in zijn armen te vallen. Gegarandeerd een romantisch moment!

7. Naar een pretpark

Natuurlijk heb je er úren over gedaan om je haar in model te krijgen, en dat wil je natuurlijk niet verpesten door in een achtbaan te kruipen. Maar denk aan de voordelen: je kan tegen hem aanleunen in een spookhuis of samen een suikerspin delen. Cute!

8. Naar de IKEA 

De IKEA is altijd leuk om door te wandelen. Voor de grap roepen: ‘oh, die stoel wil ik écht hebben!’, terwijl je er nog niet eens in gevonden wil worden. Ondertussen kan je meteen even checken of jullie dezelfde smaak hebben. Afsluiten doe je met een lunch in het restaurant. Zei er iemand Zweedse balletjes?

9. Drive-in bioscoop 

Heeft er iemand van jullie een auto? Dan kunnen jullie op de ouderwetse manier naar een film kijken. Je hebt waarschijnlijk al een film gezien waarin een koppel naar een drive-in bioscoop ging. Tegenwoordig zijn ze echt hot en duiken ze overal weer op. Zoek een locatie op die niet zo ver is, en beleef het zelf!

10. Naar een museum

Het is de droom van elke kunstliefhebber: een date in een museum. Misschien niet het meest romantische wat je kan bedenken, maar het laat wel zien dat je intelligent, interessant en een beetje mysterieus bent. Zoek vóór je afspraakje al wat op over de kunstwerken. Zo maak je gegarandeerd een goede  indruk.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.