Home Love Daten 5 redenen waarom het leven zoveel makkelijker is zonder lief

5 redenen waarom het leven zoveel makkelijker is zonder lief

Handjes vasthouden, samen lachen, altijd een luisterend oor … We get it, een lief hebben is best fijn. Maar er zijn ook heel wat nadelen aan verbonden.

Wij vonden 5 redenen om als happy single door het leven te gaan.

1. Je hoeft op niemand indruk te maken

Opstaan en zonder make-up naar school gaan. Heerlijk toch? Geen lief  hebben dat verwacht dat je er 24/7 tiptop uitziet is een zegen. Je draagt wat je wil zonder commentaar te krijgen à la ‘Wat heb je nu weer aan?!’. Hemels.

2. Geen plakkerig gedoe

Lastige sms’jes waarin hij/zij vraagt waar je bent, wat je aan het doen bent, wanneer jullie elkaar kunnen zien, … kan je missen als de pest. Wanneer je geen vriend(in) in je leven hebt, kan je gaan en staan waar je wil.

3. Je leven is stress free

Geen lief = geen drama. Tenzij je gezegend bent met een perfect lief (vergeet het, bestaat niét), zal er altijd wel drama in je leven zijn. Relaties gaan onvermijdelijk gepaard met stress.

Zonder lief hoef je je geen zorgen te maken over kleine dingen zoals plannen wanneer jullie elkaar zien of 1001 vragen krijgen wanneer je eens iets met je vrienden wil doen zonder hem/haar erbij.

Het dagelijkse leven zit vol met stresssituaties, een lief (inclusief drama) hoef je er echt niet nog eens bij te nemen.

4. Je blijft met beide voeten op de grond

Je bent een zorgeloze happy single en dan ontmoet je iemand die je leuk vindt. Voor je ’t weet panikeer je over de outfit voor jullie eerste date, check je constant je gsm om te zien of hij al geantwoord heeft op je bericht en zit je te dagdromen over jullie toekomst. Herkenbaar? Helaas wel.

Als single is het net leuk om helemaal onafhankelijk te zijn en je voor 100% op jezelf te focussen. Zeker op jonge leeftijd is het belangrijk om lekker egoïstisch te zijn en enkel bezig te zijn met je eigen dromen en doelen in je leven, zonder een jongen of meisje in the picture die je hiervan kan afleiden.

5. De batterij van je gsm lijdt er niet onder

Random, maar belangrijk.

Nooit opgemerkt dat je batterij minder lang meegaat wanneer je een lief hebt? Dat is omdat je de hele dag bezig bent met het beantwoorden van zijn of haar eindeloze stroom aan sms’jes. Tijd die je beter kan spenderen aan babbelen met vriendinnen, vinden wij.

Zonder lief dat je de hele tijd lastigvalt heb je aan het eind van de dag nog zo’n 70% batterij in plaats van 14%. Zalig toch?

Het zit ‘m in de kleine dingen.

Liever niet als single door het leven? Check dan deze dating tips:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.