Home Love Daten 8x manieren om een jongen af te wijzen

8x manieren om een jongen af te wijzen

Het is heerlijk om te dromen over je crush en over hoe je tegen hem aanbotst en dan magisch gaat daten. Waar je vaak niet over droomt zijn de jongens die een crush hebben op jou! Ze zijn lief en je gaat graag met ze om, maar niet op die manier. Maar hoe vertel je dat aan iemand zonder zijn hart te breken?!

1. Be Straightforward
Het klinkt misschien heel eng, maar begin er gewoon over. Voordat hij je mee uitvraagt, of je liefdesbrieven stuurt. ”Luister, ik heb het idee dat jij misschien meer achter onze vriendschap zoekt dan ik. Ik wil gewoon even zeggen dat ik niet zulke gevoelens voor je heb, oké? Dus, wat zei je ook alweer over het huiswerk?”

2. Emphasize The Friendship
Stel, je vindt je best guy friend wél leuk. De aantrekkingskracht is er, maar je wilt de vriendschap gewoon niet riskeren! Zorg ervoor dat hij dat weet. ”Ik ben zo’n sul als het om relaties gaat, ik blijf liever vrienden dan dat ik het allemaal fout doe en je kwijt ben. Vrienden?”

3. Playing For The Wrong Team
Iemand kan super leuk, lief en aardig zijn, maar als jij jezelf nog een beetje aan het zoeken bent is het beter om dat gewoon te vertellen. ”Ik vind je echt geweldig, maar ik val helaas niet op jongens (of meisjes).” Als je er niet comfortabel mee bent, kun je vragen of diegene de informatie voor zich wil houden.

4. Don’t Date Colleagues
Het is geen goed idee om een collega te daten, wij herhalen: geen goed idee! Als je uit elkaar gaat (maar ook als je nog bij elkaar bent) kan dat voor ongemakkelijke situaties op kantoor zorgen. Als die knappe, slimme collega naar je toe komt, zeg je gewoon: ”Oh, ik ga niet op dates met collega’s. Niks persoonlijks.” Je leven dankt je later.

5. Enemy #1
Huh? Jouw gezworen aardsvijand, de jongen die je altijd gepest heeft, wil opeens je nummer hebben? Een kans op wraak… of niet? Geen goed idee, dit is jouw kans om alles achter je te laten. Zeg iets als: ”Oh, dat zag ik niet aankomen. Ik heb geen gevoelens voor je, maar ik zou dit graag allemaal achter ons laten en vrienden worden.” Ha!

6. Hello, Crazy Age Difference
Iemand die 3 jaar ouder is dan jou? Oké, moet kunnen. How about 15? Nope, hoe leuk hij ook is, het is nooit handig om een relatie aan te gaan met een veel oudere man (of vrouw). Niet alleen kun je problemen krijgen met je ouders, als je onder de 18 bent is het ook nog een illegale kwestie! Als die knappe, succesvolle jongen op je afstapt zeg je gewoon: ”Als je een paar jaar jonger was geweest, had ik zeker ja gezegd! Maar ik denk nu dat dit niet gaat werken, sorry.”

7. My Best Friends Brother
Misschien staat hij wel gewoon té dichtbij. De beste vriend van je broer of de broer van je beste vriend(in)? Als hij je uitvraagt en je bent niet geïnteresseerd zeg je gewoon: ”Sorry, maar ik wil dingen niet awkward maken tussen mij en (de naam van je vriendin). Over haar gesproken, heb je haar nog gezien?” Subject change!

8. You Just Don’t Want To
Soms heb je geen reden nodig. Je wílt deze gast gewoon niet daten. Dat hoeft dan dus ook niet! Gebruik een van de bovenstaande redenen om hem af te wijzen of zeg gewoon: ”Nee, sorry. Maar bedankt voor het vragen.” Done!

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.