Home Love Daten BLOG: ‘Ik heb nog altijd geen eerste kus gehad’

BLOG: ‘Ik heb nog altijd geen eerste kus gehad’

Lara beantwoordt elke week jouw meest brandende vragen over school, lastige ouders en de liefde. Als 22-jarige maakte ze het allemaal nét zelf mee en geeft ze je het juiste advies om erdoor te komen zonder schrammen. Beschouw haar als de grote zus waar je altijd bij terecht kan.

Ah, de eerste kus. Een moment van knikkende knieën, zweethandjes en een kloppend hart aan het tempo van Usain Bolt. Maar wat als het wachten erop aanvoelt als een eeuwigheid?

Zelf was ik 14 toen ik voor het eerst kuste. Ik had geen flauw idee wat ik aan het doen was én het was met een niet-zo-lieve jongen. Maar veel van mijn vrienden waren later dan dat, wat niet betekent dat ze laatbloeiers waren. Er bestaan geen laatbloeiers op het vlak van kussen en seks en all that jazz, want er is écht geen afgesproken limiet, trust me. Er waren er al velen voor jou en er zullen er nog velen na jou komen. De enige die jou druk oplegt, ben jij zelf.

De enige die jou druk oplegt, ben jij zelf

En dat valt volledig te begrijpen, echt, I get it. Het is niet leuk als de meerderheid van je vrienden het al gedaan heeft en jij overschiet. Maar als je jezelf je hele leven gaat vergelijken met de mensen rondom je, ga je ‘t nog moeilijk krijgen. Stop er dus nu mee, en dat is een bevel!

Er scheelt absoluut niets met jou, dus stop ook met dat te denken. Mensen ervaren nu eenmaal mijlpalen op andere momenten in hun leven. De tijdlijn van ieder mens z’n leven ziet er anders uit, knoop dat in je oren. Bovengenoemde ‘all that jazz’ mag niet je eerste prioriteit zijn. Er gaat altijd druk op je rusten, daar kan je niets aan veranderen. Het enige wat je kan veranderen is hoe je ermee omgaat. Let it go :-)

Kussen, seks en all that jazz zijn geen prioriteit

Natuurlijk wil je een leuke jongen of meisje ontmoeten en eindelijk ervaren waar de heisa rond draait, maar no rush. Focus je eerder op ‘het gaat gebeuren’ in plaats van op ‘ja, maar wannéér en met wie en waar en …’. De toekomst valt niet te voorspellen, anders zou het leven nogal saai zijn. Wedden dat je binnen een paar jaar lacht met de stress die je er nu rond ervaart?

Mezelf als tienermeisje kennende, zal je er nu toch nog steeds mee in je hoofd blijven zitten. En dat is oké, maar knoop één ding in je oren: laat je leven er niet rond draaien. Beloofd?

En als het zover is, met de juiste jongen of het juiste meisje, dan voelt het zo!

En niet zo (zoals in mijn geval) …

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.