Home Love Daten BLOG: “Ik heb nog nooit een lief gehad”

BLOG: “Ik heb nog nooit een lief gehad”

copyright: instagram

Lara beantwoordt elke week jouw meest brandende vragen over school, lastige ouders en de liefde. Als 22-jarige maakte ze het allemaal nét zelf mee en geeft ze je het juiste advies om erdoor te komen zonder schrammen. Beschouw haar als de grote zus waar je altijd bij terecht kan.

De lente is er en dat merk je: de zon begint er (af en toe, het is en blijft België) door te komen, overal dartelen schattige babydiertjes rond en de vlinders in onze buik ontpoppen zich na een lange winterslaap. Jup, het is dié tijd van het jaar. De koppeltjestijd. Links en rechts verschijnen plots overal nieuwe verliefde koppeltjes. En jij ergert je blauw.

Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, de liefde is iets waar iedereen van droomt. Verliefd zijn is één van de meest gelukzalige gevoelens ooit, maar als je het nog niet hebt ervaren, kan het voor veel frustratie zorgen. Snap ik helemaal.

Knoop dit in je oren: je bent niet zielig. Je bent niet alleen. Je bent jezelf. Een vriendje hebben definieert je niet. Een relatie hebben maakt je niet tot wie je bent. Soms voelt het misschien aan als een ontbrekend puzzelstukje in je leven, maar het is belangrijk dat jij jezelf ontwikkelt tot wie je hoort te zijn. Pas dan vind je de geschikte persoon.

En zeg nu niet: ‘ik zal nooit iemand vinden’, stop daarmee. Ik geloof steevast dat op elk potje een dekseltje past en jij bent geen uitzondering. Je jonge jaren zijn zò ongelooflijk belangrijk en zo vrij, die wil je toch niet spenderen denkend aan ‘wat als’? Geniet van je vrienden, van je familie, van het alleen zijn! Je hebt letterlijk de rest van je leven om samen te zijn met iemand.

Mijn punt is dus dat je niet moet stressen. Ik schrijf het je hier zwart op wit: je zal verliefd worden. Je zal een vriendje hebben. Je zal happily in love zijn. En je zal het des te beter doen omdat je wijs genoeg bent na al dat nadenken. Maar focus je er niet te veel op, dat maakt je enkel ongelukkig. Geniet van je leven zonder lief. En wedden dat je je de komende lente niet meer blauw ergert dan?

Zit je met een vraag voor mij? Twijfel dan zeker niet om me te contacteren:

Je e-mail (verplicht)

Je bericht

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.