Home Love Daten De social media do’s en dont’s op valentijn

De social media do’s en dont’s op valentijn

social media
Instagram: @MindyKaling

Ah, valentijn. De dag waarop koppeltjes hun liefde vieren en singles … het allemaal moeten aanschouwen op Facebook.

Liefdevolle selfies, foto’s van cadeautjes en etentjes bij kaarslicht: het internet is een mijnenveld op 14 februari. Zelfs iemand die all loved up is kan zich eraan storen. Vandaar onze online geboden voor op de dag van de liefde.

Als je single bent

  • Post geen zielige ‘forever alone’ memes of afbeeldingen van Bridget Jones met als bijschrift ‘This is me!’. Weersta aan de verleiding.

  • Valt je beste vriendin in de val van Valentijnsdag? Hou dan het motto van Kate Moss in je achterhoofd: ‘Never explain, never complain.
  • We weten allemaal dat 14 februari een groot commercieel succes is. Lingerie, chocolade, bloemen, you name it. Hou deze wijsheid echter voor jezelf op de dag zelf, anders kom je misschien wat bitter over.

  • Hetzelfde geldt voor motivational quotes. Facebook en Instagram staan er – naar onze mening – al vol van, dus hou de sfeervolle plaatjes voor jezelf. Niet iedereen hoeft al je diepste emoties te weten.
  • Té geïrriteerd door alle V-day posts? Doe dan eens een social cleanse. Tijd om die ex te verwijderen en de posts van dat meisje met haar duizend koppelfoto’s te filteren.

Als je een relatie hebt

  • Gebruik Valentijnsdag niet als excuus om iedereen te updaten van je relatie, gepaard met een prachtige fotocollage. No need. Het enige liefdesleven waar we allemaal geïnteresseerd zijn is dat van Taylor Swift.

  • Een melige Instagramfoto met je lief, de hashtag #blessed en vele kussende emoji’s? Pas. Op een dag als valentijn zullen deze gebaren niet bepaald speciaal of uniek overkomen.
  • Vermijd clichés. Een foto posten van je cadeau met als bijschrift ‘bae’ of ‘liefje heeft dat goed gedaan’? No thanks!
  • Ken je publiek. Zouden je volgers een foto appreciëren waarbij je toont hoeveel je van je kat houdt? Doen dan! Zijn ze in staat een screenshot te nemen van die liefdevolle post over je boyfriend/girlfriend om ‘m achteraf tegen je te gebruiken? Then don’t.

Meer love stuff:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.