Home Love Daten De manier waarop je kust zegt blijkbaar veel over je relatie

De manier waarop je kust zegt blijkbaar veel over je relatie

Beweeg jij je hoofd naar links of naar rechts als je je liefje kust?

kust
© Henri Meilhac via Unsplash

Beweeg jij je hoofd naar links of naar rechts als je je liefje kust? Gekke vraag misschien, maar de manier waarop je je hoofd tilt zou volgens wetenschappers veel over je relatie zeggen. Interessant!

Links of rechts?

Onderzoekers in Canada analyseerden foto’s van kussende koppels en vergeleken die met foto’s van gezinsleden die elkaar een kus op de wang gaven. Wat blijkt: geliefden draaien hun hoofd naar rechts, terwijl mensen bij niet-romantische begroetingen hun hoofd naar links draaien.

En dat is niet zo vreemd volgens Jennifer Sedgewick, die het onderzoek leidde. ‘De hersenen zijn verdeeld in twee helften: de linker- en rechterhelft. De activiteit aan de ene kant zorgt dat we bewegen naar de andere kant.’

Emotionele circuit

Maar het emotionele circuit van onze hersenen bevindt zich aan de rechterkant, zouden we dan ons hoofd niet naar links moeten bewegen als we kussen? Integendeel. Volgens Sedgewick bewegen we onze hoofden naar rechts wanneer we onze geliefde kussen omdat we van nature geneigd zijn de emotionelere kant van ons gezicht met hen te delen. We ‘leunen’ dus met andere woorden naar onze emoties toe.

Als je een familielid een knuffel geeft, speelt er zich blijkbaar een neutraler proces af in je hoofd. Vandaar dat de meesten naar links bewegen.

Draait je lief zich naar links? Geen zorgen, zegt Sedgewick. Er zijn andere invloeden die ook kunnen meespelen, zoals linkshandig zijn (de anatomie van linkshandigen is immers omgekeerd), of de zenuwen die parten spelen. Niet direct panikeren dus, geniet gewoon van die kus!

Nog meer leesvoer voor romantici:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.