Home Love Daten ONDERZOEK: zijn stem onthult zijn interesse in je

ONDERZOEK: zijn stem onthult zijn interesse in je

Yes, eindelijk heb je een date te pakken met die knapperd uit je klas/jeugdhuis/sportclub. Maar voor je begint na te denken over je outfit, moet je misschien eerst even checken of hij wel oprecht geïnteresseerd is. Hoe je dat doet? Luister naar zijn stem.

Happy voice = happy you

Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in Proceedings of the National Academy of Sciences, geeft onze stem onze emoties weg. De proefpersonen moesten luidop een verhaaltje voorlezen en kregen daarna een audio-opname te horen van hun eigen stem. Wat hen niet werd verteld, was dat de wetenschappers hun stem hadden aangepast om ze droeviger, vrolijker of angstiger te doen klinken. Het resultaat? De deelnemers pasten achteraf hun humeur aan hun stem aan. Klonken ze triest, dan voelden ze zich meteen ook een stuk slechter.

Onderzoeker Petter Johansson legt uit: “Het verband tussen hoe we onze emoties uitdrukken en hoe we ze ervaren, is al vaak besproken in de psychologie, maar dit is het eerste bewijs dat geluid onze emoties ook echt beïnvloedt.” Dit zou volgens de wetenschappers wel eens een grote doorbraak kunnen betekenen in de therapie. Wanneer mensen bijvoorbeeld naar een gelukkige versie van zichzelf zouden luisteren, zouden ze zich op die manier beter in hun vel kunnen voelen.

Dus heb je een date, neem deze wetenschap dan mee. De waarheid vind je namelijk in zijn stemtimbre. Klinkt hij nostalgisch wanneer hij over zijn ex praat? Of breekt zijn stem wanneer het gaat over een tweede date? Dan zoek je best verder naar die prins op het witte paard.

Thank God for pizza. 

Nog meer relatietips vind je hier:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.