Home Love Deze fases maak je door wanneer het net uit is met je...

Deze fases maak je door wanneer het net uit is met je lief

lief
Foto: We Heart It
Is het nog maar net uit tussen jou en je ex-vriendje? Dan ga jij misschien wel door een moeilijke periode nu. Deze vijf fases zal je dan ook zeker en vast herkennen.

1. Ontkenningsfase

Je wilt het in eerste instantie nog even niet geloven. Je denkt dan ook dat wanneer je doet alsof het niet uit is, het ook echt niet zo is. Het vertellen aan anderen stel je dan ook liever uit tot misschien morgen. Of overmorgen. Je weet dat je het uiteindelijk moet vertellen en onder ogen moet komen, maar nu gewoon nog even niet.

2. Boos op jezelf en de rest van de wereld

Wanneer je beseft dat het dan echt over en uit is tussen jou en je ex-boyfriend, komt het nare gevoel van boosheid. Je snapt het gewoon niet! Waarom jij? Waarom kan het niet gewoon leuk zijn? Je bent niet alleen boos op jezelf, maar ook op de rest van de wereld. Maar dat hoort er nu eenmaal bij. Je bent echt niet de enige met dit gevoel! Ook hier moet je doorheen.

Je bent niet alleen boos op jezelf, maar ook op de rest van de wereld.

3. Je mag verdrietig zijn!

Als de boosheid een beetje is geminderd, maakt dat – helaas – plaats voor verdriet. Probeer dit vooral niet weg te drukken! Dat je verdrietig bent, is heel normaal. Het beste wat je kunt doen als je je zo slecht voelt, is het allemaal laten gaan. Bel je besties op of vraag jouw zus of moeder voor troost. En vergeet ze niet te zeggen dat je chocolade nodig hebt! Want bijna niets helpt beter tegen verdriet dan chocolade.

4. Accepteer hoe het is

Er komt een moment dat je het gaat accepteren, al voelt dat misschien nog niet zo nu. Probeer te realiseren dat het niet voor niets uit is gegaan tussen jou en je ex-vriendje. Als jullie veel ruzie hadden, dan zal dat waarschijnlijk niet minder worden als je weer back together bent. Heeft hij het uitgemaakt omdat hij niet meer verliefd is? Dan kan je hem niet dwingen alsnog gek op jou te zijn. Er zit dan niets anders op dan het te accepteren. Ook dit heeft tijd nodig, maar uiteindelijk wordt het alleen maar beter!

Probeer te realiseren dat het niet voor niets uit is gegaan tussen jou en je ex-vriendje.

5. What now?

Nu je het hebt geaccepteerd dat jullie uit elkaar zijn en je je steeds beter gaat voelen, wordt het vanzelf tijd om weer verder te gaan met je leven. Probeer leuke dingen te doen met je BFF’s. Het is niet gek als je nog steeds op zijn Facebook en Instagram kijkt om hem bij alles wat hij doet te volgen. Probeer het toch te vermijden, want uiteindelijk maak je alleen jezelf hier gek mee. Life goes on, girl!

Meer liefde:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.