Home Love 7 dingen die je veel vaker zou moeten zeggen tegen je lief

7 dingen die je veel vaker zou moeten zeggen tegen je lief

Toon interesse en vraag hoe zijn/haar dag was.

lief
© Getty

Jullie praten (of sturen) de hele dag door met elkaar, en toch zijn er dingen die de meeste koppels niet vaak genoeg uitspreken. Probeer het eens, het zal jullie relatie alleen maar goed doen!

1. ‘Hoe was je dag?’

Zelfs al zitten jullie op dezelfde school, dan nog weet je niet zomaar wat je lief die dag allemaal heeft meegemaakt of gevoeld. Misschien heeft hij/zij wel super slechte punten gekregen op een test en wil hij/zij bij jou even triest zijn. Toon interesse en vraag het gewoon.

2. Complimentjes

Hoe vaak denk je bij jezelf dat je lief toch echt een topper is, zonder dat je ‘t hem/haar ook echt zegt? Spreek het uit wanneer je ‘t denkt, hij/zij zal het echt appreciëren. Jij krijgt ook graag af en toe een complimentje, toch?

3. ‘Veel plezier!’

Gaat hij/zij met z’n vrienden weg? Wens hem/haar veel plezier. Zo toon je dat je hem/haar de tijd met zijn/haar vrienden gunt en dat je hem/haar vertrouwt. Met een bemoederende ‘Braaf zijn, hè!’ bereik je niet veel.

4. ‘Het spijt me.’

Het is verleidelijk om na een discussie of ruzie elkaar gewoon even te negeren en dan te doen alsof er niets gebeurde. Maar als één van de twee in de fout was, is het best dat die zich excuseert en dat jullie er even over praten. Als jullie dat niet doen, blijven frustraties hangen en komen ze er op een fout moment en waarschijnlijk op een heel hevige manier uit.

5. ‘Ik ben het er niet mee eens.’

Bij elkaar passen is niet hetzelfde als over alles dezelfde mening hebben. Je hoeft je lief dus niet altijd naar de mond te praten. Discussies zijn vaak heel interessante gesprekken en jullie kunnen nog iets bijleren van elkaar. Trouwens, een eigen mening is heel aantrekkelijk.

6. ‘Het kwetst me wanneer je….’

Niet alleen het feit dát je je vriend(innet)je vertelt wanneer hij/zij je gekwetst heeft, maar ook de manier waarop is belangrijk. Als je iets zegt zoals ‘Jij bent zo gemeen wanneer je bij je vrienden bent!’, hebben jullie gegarandeerd ruzie. Door te beginnen met ‘Het kwetst me wanneer…’ leg je de focus op jouw gevoelens en iets minder op zijn/haar storend gedrag. Er niets over zeggen is natuurlijk nog een slechter idee, want dan kom je uiteindelijk toch weer tot een ontploffing (zie puntje 4).

7. ‘Ik ben er voor je.’

Wanneer je lief het echt moeilijk heeft, gaat je relatie ook door een moeilijke tijd. Dan is het belangrijk dat je hem/haar duidelijk laat weten dat je ‘r voor hem/haar bent. Je kan hem/haar op dat moment bovendien niet kwalijk nemen dat jullie relatie even geen prioriteit is. Andere dingen zijn op dat moment belangrijker, en een goed lief weet dat.

Meer relatietips:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.