Home Body 7 dingen die gebeuren met je lichaam als je verliefd bent

7 dingen die gebeuren met je lichaam als je verliefd bent

3. Je handen worden zweterig.

verliefd
© Hassan OUAJBIR via Pexels

Je krijgt vlinders in je buik als je aan hem/haar denkt, je gezicht wordt rood als hij/zij tegen je praat en je denkt eigenlijk alleen nog maar aan je crush. Het is duidelijk: je bent verliefd. Maar wist je dat er nog meer dingen zijn die gebeuren als je compleet over the moon bent?

1. Je krijgt een adrenalinekick

Wanneer je verliefd bent, krijg je een soort adrenaline rush. Die zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat je ‘vlinders’ in je buik hebt.

2. Je raakt he-le-maal geobsedeerd

Oke, niet heel extreem, maar het is wel zo. Je denkt constant aan hem/haar en je ziet alleen maar de goede dingen – want liefde maakt ook blind, weet je wel. Maar no worries, want dat is niet voor altijd. Meestal is dat na een half jaar tot een jaar daten alweer voorbij.

3. Je handen worden zweterig

Ook dat is alleen in the very beginning van je verliefdheid. Je lichaam maakt adrenaline aan en dat zorgt ervoor dat je hart sneller gaat kloppen. Daardoor gaan jouw handen weer zweten.

4. Je wordt vergeetachtig

Helaas voor iedereen die al vergeetachtig is, want verliefdheid maakt dat alleen maar erger. Wanneer je iemand heel erg ziet zitten, geven je hersenen een stofje genaamd oxytocin – ook wel bekend als het liefdeshormoon – vrij en dat kan je geheugen aantasten.

5. Je hebt moeite met slapen

Uit een onderzoek is gebleken dat mensen die verliefd zijn een uur minder slapen dan normaal. Denken aan de persoon waar je naar verlangt, kan je dus letterlijk slapeloze nachten bezorgen.

6. Je bent snel afgeleid

Misschien had je voordat je verliefd was al het gevoel dat je snel afgeleid bent. Als je in love bent, dan is daar een logische verklaring voor. Je denkt namelijk constant aan die persoon en piekert over dingen die gebeurd zijn tussen jullie twee (of je verzint een paar situaties in je hoofd).

7. Je stem klinkt hoger

Het is je vast niet opgevallen, maar vrouwen praten blijkbaar met een iets hogere stem als we tegen mensen die we aantrekkelijk vinden praten. Helemaal niet gênant, hoor.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.