Home Love Daten 7 dingen die je beter vermijdt tijdens de eerste date

7 dingen die je beter vermijdt tijdens de eerste date

4. Liegen om jezelf leuker te doen lijken.

eerste date
© Tirachard Kumtanom via Pexels

Eindelijk heb je een eerste date gescoord met je crush. Je hebt er lang naar uitgekeken en kreeg telkens vlinders in de buik bij de gedachte alleen al. Uiteraard wil je dan ook dat alles goed verloopt en dat je niet per ongeluk iets doet waar je date op afknapt. Deze zeven dingen doe je in ieder geval beter niet.

1. Te laat komen.

Vergeet fashionably late eventjes en kom gewoon op tijd aan. Als je er écht niets aan kan doen, stuur je date dan een berichtje. Hoe zou jij het vinden als je crush pas een half uur later arriveert en je niks liet weten?

2. Te veel op je smartphone zitten.

Hoe interessant is je date als je constant op je telefoon wil kijken? Juist, ja. En die indruk zal hij/zij waarschijnlijk ook krijgen. Het is begrijpelijk dat je je vriend(inn)en tussendoor wil laten weten dat het goed (of net niet goed) gaat, maar doe het niet te vaak. Zelfs als je crush toch niet zo leuk lijkt te zijn als je aanvankelijk dacht, blijf je beter beleefd en laat je die meldingen voor wat ze zijn tot je weer alleen bent. Je mama op de hoogte houden van waar je bent zodat ze niet ongerust wordt, kan natuurlijk wel!

3. Over je ex praten.

Je date mag best weten dat je al een relatie gehad hebt, maar praat tijdens eerste dates nóóit over je ex zelf. Iemand die je niet zo goed kent, kan het gevoel krijgt dat je nog niet over die ex heen bent. Als het goed gaat tussen jullie komt er wel een gepaste tijd en een gepast moment om die zaken te bespreken.

4. Liegen om jezelf leuker te doen lijken.

We get it: je wil indruk maken, maar liegen is echt een no-go. Blijf gewoon jezelf, want zo weet je dat hij/zij je ook zonder die leugens leuk vindt.

5. Negatief zijn.

Het kan zijn dat je ergens boos om bent en je graag je mening wil laten horen. Dat is normaal en dat zal je date ook vast doen. Maar niemand heeft zin in een persoon die overal negatief over doet. Probeer daarom zoveel mogelijk positief te blijven.

6. Je date na 5 minuten al zeggen dat je hem/haar nog eens wil zien. 

Easy there, cowboy! Het mag dan wel gezellig zijn, blijf zeker in het begin toch een beetje voorzichtig. Je wil hem/haar zeker niet afschrikken. Wil je je crush echt heel graag terug zien na jullie eerste date? Vertel dat dan pas aan het einde van jullie afspraakje. Je kan het wel heel subtiel aanpakken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jullie het tijdens jullie date over een bepaald boek hebben. Bied hem/haar aan om jouw exemplaar te lenen. Hierdoor laat je je date al denken aan een volgende keer, nog voordat hij/zij je echt heeft leren kennen. En zo heb je ineens een excuus om elkaar nog een keertje te zien, want dat boek wil je ooit wel graag terug natuurlijk. Win-win!

7. Ongemakkelijke kleren dragen.

Je hebt waarschijnlijk een date gescoord in je gewone, alledaagse kleding, dus indruk met kleding hoef je in elk geval niet meer te maken. Natuurlijk kun je je mooiste trui dragen, maar draag voor de rest alleen dingen waarin je je comfortabel en zelfzeker voelt.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.