Home Love Dit kan je doen als je lief een slechte kusser is

Dit kan je doen als je lief een slechte kusser is

Niemand heeft graag een wasmachine in haar mond.

kusser
Foto: unsplash

Niemand geeft graag een slechte kus en nog minder mensen willen met kussen met iemand die er niks van kan. Toch kan zo’n eerste zoen met iemand soms heel hard tegenvallen. Dit zijn onze tips!

Het is nooit leuk om met iemand te tongkussen die er niks van kan. Niemand heeft graag een ‘wasmachinekus’. Behoort je lief (helaas) tot het deel van de bevolking dat denkt dat een goeie tongkus extreem veel tong en speeksel bevat? Geen paniek, wij zijn hier om te helpen!

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je meteen tegen je lief zegt dat hij/zij niet kan kussen. Dat is kwetsend, en geloof ons, iedereen doet zijn best om het zo goed mogelijk te doen. Maar als jullie tongen dus niet matchen, moet er iets gebeuren!

Neem de leiding 

Kussen is een beetje zoals dansen, er is altijd iemand die de leiding neemt. Zorg er in de toekomst voor dat jij dat bent. Zo kan jij je bae tonen waar zijn of haar tong naartoe moet en kan je een teveel aan tong tegen proberen te houden.

Zeg wat je leuk vindt 

Het is heel makkelijk om te zeggen wat je niet leuk vindt, maar dat werkt meestal niet. Draai het in plaats daarvan om en vertel je other half wat wél leuk is voor je. Bijt hij te hard op je lip? Zeg dan niet: ‘Je bijt te hard op mijn lip’, maar wel: ‘Ik vind het fijner als je zachtjes bijt.’

Las korte pauzes is 

Een veelvoorkomend probleem bij slechte kussers is dat ze vaak vergeten een pauze te nemen. Tijdens het zoenen is het belangrijk dat je een korte adem- en slikpauze neemt, anders komt er gewoon te veel speeksel in je mond en dan krijg je ook het wasmachine-effect wat we juist proberen te vermijden.

Toon je boo waar zijn of haar handen naartoe moeten 

De handen zijn een terugkomend probleem bij het kussen. Wat moet je er in hemelsnaam mee doen? Als jij al uitgevist hebt dat je je handen het best rond de heupen van je lief legt of door zijn/haar haar streelt, ben je op de goeie weg. Maar weet je liefste schat echt niet waar de handen heen moeten? Toon het dan gewoon. Neem zijn/haar armen vast en leg ze op de plek die jij het liefste hebt. We zijn er zeker van dat je lief de hint meteen zal snappen.

Doe het rustig aan 

Slechte kussers willen meestal véél te snel gaan en draaien hun tong in sneltreinvaart door je mond. Aangenaam is anders! Hou je kuspartner daarom een beetje tegen als het te snel gaat. Duw hem/haar even van je af om romantisch in zijn/haar ogen te kijken. Ook hier, neem het voortouw en kies zelf het tempo.

Maak er grapjes over

Doe dit wel voorzichtig! Je wil je vriend(in) echt niet kwetsen met een snerende opmerking. Maar als je lief bijvoorbeeld te veel speeksel gebruikt, dan kan je bijvoorbeeld zeggen dat je zeker bent dat je gewassen bent. Je babe zal misschien een beetje raar kijken van je opmerking, maar het biedt wel de perfecte opening voor een gesprek.

Praat erover

Niet gemakkelijk, maar wel héél belangrijk. Voer een eerlijk gesprek met je liefje en zeg dat je het kussen eigenlijk niet zo heel leuk vindt. Steek de schuld niet op de ander, maar leg uit dat jij liever hebt dat het anders gebeurt. De kans zit er natuurlijk in dat je lief de kus wél heel goed vindt. Dan is het aan jullie om daar de gouden middenweg in te vinden.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.