Home Love De eerste keer: 7 dingen waar jij je echt geen zorgen over...

De eerste keer: 7 dingen waar jij je echt geen zorgen over moet maken

eerste keer
Foto: We Heart It

Het is vanzelfsprekend dat je je druk maakt over dingen in de toekomst, zoals wanneer je je eerste keer gaat beleven. Toch zijn er dingen waar je onnodig om strest, terwijl het achteraf no big deal blijkt. Seks moet iets zijn waar je van geniet, niet waar jij je zorgen om maakt. Dus stop maar met stressen om deze dingen.

1. Wanneer het gaat gebeuren

Voor sommigen is de eerste keer een mijlpaal en dan is het begrijpelijk dat je jezelf vaak afvraagt wanneer het gaat gebeuren. Maar waarom zou je daar aan denken? Als het gebeurt, gebeurt het en zo niet, dan moet je nog geduld hebben. Zolang je het maar doet op een moment waar jij je goed bij voelt.

2. Of het de ware is

De één maakt het niets uit met wie de eerste keer is, terwijl de ander aan niets anders kan denken. Denk niet de hele tijd dat je dé perfecte jongen moet vinden. Je eerste keer moet zijn met iemand bij wie je je goed en op je gemak voelt, niet per se met de ware. Er hoort geen druk achter te zitten.

3. Of het pijn doet en of je gaat bloeden

Er is een kans dat het pijn gaat doen én/of dat het gaat bloeden, maar dat hoeft niet. Maak je maar geen zorgen: als je bloedt, dan is dat echt niet zó veel dat jullie er samen in kunnen verdrinken. Het kan ook dat je niet bloedt en dat is ook helemaal normaal. Ook de pijn die je ervaart kan verschillen, maar meestal is het een lichte pijn die je maar eventjes voelt. De volgende keren zou je daar niets meer van moeten voelen – maar doe je dat wel, laat het dan voor de zekerheid checken bij een gynaecoloog.

4. Dat hij erachter komt dat je maagd bent

Misschien durfde je hem niet te vertellen dat het je eerste keer gaat zijn. Als dat je comfortabeler doet voelen, is dat oké. Wél moet je weten dat het niets om je over te schamen is als je wel de waarheid zou vertellen. Wie weet is het ook zijn eerste keer of kan hij het al merken aan je houding. Veel zou het niet mogen uitmaken.

5. Wat hij van je lichaam gaat vinden

Hoewel hij zijn ogen op jou gericht heeft, is er een grote kans dat hij ook onzeker is over zijn eigen lichaam. De kans dat hij iets slechts over jouw lichaam zegt of zelfs denkt, is heel klein. Mocht hij het wel doen, dan weet jij dat je zo snel mogelijk moet wegwezen. Die jongen leeft blijkbaar nog in een fantasiewereld.

6. Of het goed gaat zijn

We gaan er geen doekjes om winden: het gaat waarschijnlijk niet zo geweldig zijn. Vooral als het voor jullie beide nieuw is, kan het met veel awkward gestuntel aflopen. Probeer daarom minder te denken aan hoe goed het zal zijn. Het belangrijkste is dat jij je ontspannen voelt.

7. Wat andere mensen ervan zullen vinden

Het is jouw leven en uiteindelijk kies jij ervoor wat je ermee wil doen. Wat maken de opmerkingen van andere mensen dan nog uit? Daarbij ben je niemand een uitleg verschuldigd, dus doe wat goed voelt voor jou.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.