Home Love Flirten 9 fouten die jij misschien wel maakt wanneer je flirt met je...

9 fouten die jij misschien wel maakt wanneer je flirt met je crush

7. Je probeert alle tips die je hebt gelezen tegelijkertijd uit.

flirten fouten
© Dinielle De Veyra via Pexels

We get it: flirten is écht niet zo makkelijk als het lijkt in films en series. Sommige mensen lijken het als aangeboren eigenschap te hebben en anderen lijken het iets té awkward te maken. Maak jij ook standaard deze 9 fouten bij het flirten met je crush?

1. Je verwacht dat de ander de first move maakt.

Grote kans dat je altijd geleerd hebt om te wachten tot de ander de first move maakt. Niet durven is oké, maar er zijn ook veel anderen die het weer van jou verwachten. Stap eens op je crush af en je hebt meteen bonuspunten gescoord!

2. Het valt je niet op wanneer anderen met je flirten.

Of hij/zij flirt slecht, of jij weet totaal niet dat er iemand met je flirt. Als je snel doorhebt dat iemand met je flirt, kan je ook duidelijk maken dat je geïnteresseerd bent. Grote kans dat je je crush anders laat schieten.

3. Je laat hem/haar al het praatwerk doen.

Ja, je moet luisteren naar de dingen die je crush te zeggen heeft en daarover interesse tonen. Maar wees niet bang om zelf ook dingen in het gesprek toe te voegen. Wat doe je als hij/zij uitgepraat is? Probeer het gesprek gaande te houden door, bijvoorbeeld, je eigen ervaringen met hem/haar te delen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

4. Je laat je crush helemaal niet weten of voelen dat je hem/haar leuk vindt.

Het is logisch dat je niet overduidelijk head over heels over wil komen, maar hij/zij mag best het idee hebben dat je hem/haar wel ziet zitten.

5. Je lacht op de verkeerde momenten.

Pas op dat je hier geen gewoonte van maakt, want straks lach je automatisch als hij/zij het heeft over zijn/haar overleden hond. Lach je veel omdat je nerveus bent? Probeer jezelf meer op je gemak te stellen door over leuke onderwerpen te praten.

6. Je weet niet hoe je moet reageren op geflirt.

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar gun het jezelf om complimenten te accepteren. In plaats van excuses te bedenken waarom jij je lach niet zo leuk vindt, kun je ook gewoon dank je wel zeggen. Onthoud: confidence is key.

7. Je probeert alle tips die je hebt gelezen tegelijkertijd uit.

Een beetje met je haar spelen, per ongeluk zijn/haar hand aanraken of een beetje op je lippen bijten, maar dan allemaal tegelijkertijd. Uiteraard is dat geen gezicht. Doe gewoon wat goed voelt.

8. Je laat het gesprek vaak stilvallen.

Het hoeft niet alleen aan jou te liggen als een gesprek stil valt, maar als dit met elke persoon gebeurt, is die kans wel groot. Waarschijnlijk weet je gewoon niet waar je het over moet hebben. In dat geval kan je gewoon vragen stellen. Ken je zijn/haar favoriete film al? Wat zou hij/zij doen met één miljoen? Wij somden nog 21 vragen op die je kan stellen aan je crush.

9. Je beledigt de ander als grap.

Misschien denk je dat het stoer overkomt als je hem/haar voor de grap beledigt, maar wat als je hem/haar er écht mee kwetst? Geef eens een compliment in plaats van een gemene opmerking en kijk hoe je crush daarop reageert. Je hoeft hem/haar natuurlijk ook niet om de vijf seconden te complimenteren, want dan komt het niet meer geloofwaardig over.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.