Home Love Daten ‘Ik ben echt geen fuckboy’: 10 dingen die foute jongens zeggen of...

‘Ik ben echt geen fuckboy’: 10 dingen die foute jongens zeggen of sturen

Fuckboy alert!

fuckboy
© Courtney Clayton via Unsplash

Of je het nu wilt of niet, waarschijnlijk zal je ooit te maken krijgen met een jongen met foute bedoelingen, ofwel een fuckboy. Dit soort jongen kan heel goed doen alsof hij je oprecht leuk vindt, maar wil helaas gewoon van je profiteren. Het vervelende is dat het niet altijd makkelijk is om een foute kerel te herkennen, zeker niet als hij perfect weet wat te zeggen en je hem stiekem wel heel leuk vindt. Maar als je je nieuwste crush een of meerdere van deze dingen hoort zeggen of ziet sturen, mag er een alarmbelletje afgaan. Fuckboy alert!

‘Hey, *koosnaam*!’

Wanneer een jongen je een koosnaampje geeft en dat voortdurend gebruikt, krijg je het gevoel dat je speciaal voor hem bent. En het is gewoon aandoenlijk, toch? Maar feit is dat fuckboys vaker en sneller koosnamen gebruiken omdat ze zo niet verward geraken tussen de verschillende meisjes met wie ze aan het praten zijn. Plus: een player weet heel goed dat zo’n koosnaampje je een beetje zal doen smelten. Pas dus op voor de kerel die je tijdens jullie tweede gesprek al ‘bae’ noemt. De kans is groot dat je niet zijn enige bae bent.

‘Je bent het allerknapste meisje dat ik ken.’

Jongens met foute bedoelingen overladen je vaak met complimenten omdat dat volgens hen de makkelijkste manier is om een meisje voor zich te winnen. Zeker als ze weten dat je niet heel zelfzeker bent. De favoriete tactiek van een fuckboy is je vergelijken met andere meisjes en je het gevoel geven dat niemand aan jou kan tippen. Als een jongen die je leert kennen je vaak zulke complimenten met een overtreffende trap – de mooiste, de tofste, de liefste – geeft, kan je dat als een rode vlag zien. Again: je bent waarschijnlijk niet de eerste of de enige tegen wie hij dit zei.

‘Mijn vorige lief heeft me echt gekwetst.’

Natuurlijk is het mogelijk dat de jongen met wie je aan het praten bent nog niet genezen is van zijn vorige gebroken hart. Maar als je vermoedt dat hij een foute kerel is, kan deze zin je vermoeden bevestigen. Zo geeft hij je een reden waarom hij ‘niet klaar’ is voor een relatie met jou, en eentje waar jij niets tegenin kan brengen zonder een beetje een bitch te zijn. Bovendien krijgt hij zo je medelijden en zie je hem als de good guy in zijn vorige relatie. Terwijl de waarheid even goed kan zijn dat hij haar hart brak.

*antwoordt vier dagen lang niet* ‘Sorry, ik zie je berichtje nu pas. Wil je nu afspreken?’

Meisjes, onthou: als hij je echt leuk vindt, zal hij sturen. En niets of niemand zal hem tegenhouden. Geen kapotte gsm, geen drukke agenda of geen leerkracht die zijn iPhone afnam omdat hij aan het sturen was in de les. Antwoordt hij dagenlang niet op wat jij stuurde, dan is hij hoogstwaarschijnlijk een foute jongen die je aan het lijntje houdt. Want wanneer het hém uitkomt, dan zal je plots wel een berichtje in je inbox krijgen. Fuckboy alert!

‘Jij bent zo anders dan andere meisjes.’

Eerst en vooral: dit is geen compliment. Eigenlijk haalt je crush andere meisjes neer om jou een compliment te geven, en dat is nu net iets wat we anno 2018 niet meer doen. Daarnaast is het gewoon iets typisch voor foute kerels om te zeggen. Hij wil er nog maar eens de nadruk op leggen dat jij het enige meisje bent dat hij wilt, het enige meisje dat hij leuk vindt. Iemand die oprecht enkel in jou geïnteresseerd is, hoeft daar niet voortdurend de nadruk op te leggen.

‘Ik weet gewoon niet goed wat ik wil op dit moment.’

Wat hij wilt, is profiteren van het feit dat jij hem leuk vindt, zonder zijn vrijheid op te geven. Wat hij wilt, is af en toe Netflix & chillen zonder dat jij hem plots ‘je vriendje’ noemt. Maar dat kan hij natuurlijk niet zeggen. Dus doet hij alsof hij in de knoop zit met zijn gevoelens. Waarschijnlijk door die foute ex van daarnet.

‘Ben je nog wakker?’

Aaah, het typische ‘Ik ben dronken/eenzaam’-berichtje. Zeker als dit na een aantal dagen stilte komt, is het geen goed teken. Hij voelt zich een beetje alleen, verveelt zich of heeft zijn beer goggles op en dus wil hij wel eventjes praten. De vraag is of hij de volgende ochtend even geïnteresseerd zal terugsturen.

‘Ik mis je.’

Nog zo’n zin die een meisje doet smelten en dus een makkelijke winner. Maar pas vooral op als deze in combinatie komt met nummer 9. Dan weet je pas echt wat hij mist…

‘Ik ben morgen alleen thuis, kom je langs?’

Waarschijnlijk heeft hij eerst met een paar lieve woordjes gegooid, om je vervolgens uit te nodigen voor een date die eigenlijk helemaal geen date is. Doe een tegenvoorstel voor een date buitenshuis en wacht af wat hij zegt. Als hij een flauwe smoes zoekt, weet je onmiddellijk waar je aan toe bent.

‘Ik ben echt geen fuckboy.’

In dezelfde categorie: ‘Ik ben niet zoals andere jongens’ en ‘Ik ben niet zoals ze zeggen’. Waarom hij dat zonodig moet benadrukken? Waarschijnlijk omdat het niet waar is. Als zijn reputatie hem voorafgaat en je twijfelt of hij nu echt een player is, is het antwoord waarschijnlijk ja. Je wil heel graag geloven dat hij met jou anders zal zijn en dat hij het deze keer oprecht meent, maar de waarheid is dat dit heel zelden zo is. Het kán, maar we zouden er niet op durven wedden. Langs de andere kant: wie niet waagt, niet wint en uit fouten kan je alleen maar leren, zeker?

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.