Home Film Gebroken hart? Bekijk deze films om over je ex heen te geraken

Gebroken hart? Bekijk deze films om over je ex heen te geraken

gebroken hart
Foto: We Heart It
Het maakt niet uit in welk emotioneel stadium je je bevindt (woede, verdriet, rouw, aanvaarding) na de breuk, er is niets zo therapeutisch als een film kijken om je gedachten te verzetten. Wij zetten de beste break-up movies op een rijtje.

‘Brooklyn’ (2015)

Het moeilijkste aan een break-up? Opnieuw beginnen. Opeens moet je in je eentje verder, en dat vergt moed. Dus als je de bevestiging nodig hebt dat je er beter en zelfverzekerder uit zal komen, kijk dan naar Brooklyn waarin Eilis (een rol van Saoirse Ronan) in de jaren ’50 van Ierland naar New York verhuist.

‘Celeste & Jesse Forever’ (2002)

Ze zeggen dat je met je beste vriend moet trouwen, maar wat als je met die persoon trouwt en beseft dat jullie beter af zijn als … vrienden? Celeste & Jesse Forever gaat over die grijze zone tussen vriendschap en liefde. Bekijk ‘m. Huil (veel). En voel je beter over je break-up. 

‘Silver Linings Playbook’ (2012)

Er is niets zo triest dan te zien hoe iemand het einde van een relatie weigert te aanvaarden, maar dat maakt de bloeiende romance tussen tortelduifjes Jennifer Lawrence en Bradley Cooper net zo sterk. Het is pas wanneer Pat (het personage van Bradley) leert hoe hij de vrouw moet loslaten die hem heeft laten zitten, dat hij de vrouw (Jennifer) kan zien die voor zijn neus staat.

‘My Best Friend’s Wedding’ (1997)

Deze klassieker is ondertussen alweer twintig jaar oud, maar blijft héérlijk. Julia Roberts is zoals steeds haar goddelijke zelve en Rupert Everett is geniaal als haar gay best friend. Alleen maar omwille van deze scène is My Best Friend’s Wedding al de moeite waard om vanonder het stof te halen.

‘(500) Days of Summer’ (2009)

Wie anders dan Zooey Deschanel kan het hart van een man winnen om het vervolgens volledig te verpulveren? Deze romantische komedie met Joseph Gordon-Levitt is niet alleen verfrissend realistisch, de soundtrack is ook subliem. Om nog maar te zwijgen over de knipoog op het einde.

‘Legally Blonde’ (2001)

Als dit niet de ultieme break-up movie is dan weten wij het ook niet meer. Elle Woods (fantastisch vertolkt door Reese Witherspoon) wordt gedumpt door haar vriendje (op restaurant dan nog wel!) en neemt wraak door hard te studeren en een succesvolle advocate te worden. Right on, girl! 

Nog meer filmnieuws:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.