Home Film Gebroken hart? Bekijk deze films om over je ex heen te geraken

Gebroken hart? Bekijk deze films om over je ex heen te geraken

Niets zo therapeutisch als een break-up movie kijken om je gedachten te verzetten.

gebroken hart films
© Metro-Goldwyn-Mayer/BBC

Het maakt niet uit in welk emotioneel stadium je je bevindt (woede, verdriet, rouw, aanvaarding) na de breuk, er is niets zo therapeutisch als een film kijken om je gedachten te verzetten. Wij zetten de beste break-up movies op een rijtje.

1 / 7
Brooklyn (2015)
<script type=" />
<script type=" />
<script type=" />
<script type=" />
<script type=" />
The Notebook (2004)
Brooklyn (2015)
Brooklyn (2015)

Het moeilijkste aan een break-up? Opnieuw beginnen. Opeens moet je in je eentje verder, en dat vergt moed. Dus als je de bevestiging nodig hebt dat je er beter en zelfverzekerder uit zal komen, kijk dan naar ‘Brooklyn’ waarin Eilis (Saoirse Ronan) in de jaren 50 van Ierland naar New York verhuist.

© BBC Films

<script type=" />
Celeste & Jesse Forever (2002)

Ze zeggen dat je met je beste vriend moet trouwen, maar wat als je met die persoon trouwt en beseft dat jullie beter af zijn als vrienden? ‘Celeste & Jesse Forever’ gaat over die grijze zone tussen vriendschap en liefde. Bekijk ‘m. Huil (veel). En voel je beter over je break-up. 

© Sony Pictures

<script type=" />
Silver Linings Playbook (2012)

Er is niets zo triest als zien hoe iemand het einde van een relatie weigert te aanvaarden, maar dat maakt de bloeiende romance tussen tortelduifjes Jennifer Lawrence en Bradley Cooper net zo sterk. Het is pas wanneer Pat (het personage van Bradley) leert hoe hij de vrouw die hem heeft laten zitten moet loslaten, dat hij de vrouw (Jennifer) kan zien die voor zijn neus staat.

© The Weinstein Company

<script type=" />
My Best Friend’s Wedding (1997)

Deze klassieker is ondertussen alweer meer dan twintig jaar oud, maar hij blijft héérlijk. Julia Roberts is zoals steeds haar goddelijke zelve en Rupert Everett is geniaal als haar gay best friend. Alleen al omwille van de iconische ‘I Say a Little Prayer’-scène is ‘My Best Friend’s Wedding’ de moeite waard om vanonder het stof te halen.

© Zucker Brothers Productions

<script type=" />
(500) Days of Summer (2009)

Wie anders dan Zooey Deschanel kan het hart van een man winnen om het vervolgens volledig te verpulveren? Deze romantische komedie met Joseph Gordon-Levitt is niet alleen verfrissend realistisch, de soundtrack is ook subliem. Om nog maar te zwijgen over de knipoog op het einde.

© Fox Searchlight Pictures

<script type=" />
Legally Blonde (2001)

Als dit niet de ultieme break-up movie is dan weten wij het ook niet meer. Elle Woods (fantastisch vertolkt door Reese Witherspoon) wordt gedumpt door haar vriendje (op restaurant dan nog wel!) en neemt wraak door hard te studeren en een succesvolle advocate te worden. Right on, girl! 

© Metro-Goldwyn-Mayer Studios

The Notebook (2004)
The Notebook (2004)

Het verhaal van Noah en Allie laat zien dat als het meant to be is, het weer goed komt. En als jullie relatie niet voorbestemd is, weet je dat je special someone daar nog ergens rondloopt. Laat alles gewoon z’n gangetje gaan dus!

© New Line Cinema

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.