Home Love Daten Deze 11 gedachten gaan sowieso door je hoofd als je single bent...

Deze 11 gedachten gaan sowieso door je hoofd als je single bent op valentijn

‘Gelukkig hoef ik nu geen cadeautje te kopen’.

single valentijn
© Sharon McCutcheon via Unsplash

Valentijn is leuk als je een relatie hebt. Het is de dag bij uitstek om je lief te tonen wat hij/zij voor je betekent en hem/haar eens extra in de bloemetjes te zetten of zelf in de bloemetjes gezet te worden (hallo boeket mooie rozen!). Maar als je geen vriend(innet)je hebt en je de hele dag omringd wordt door alles wat te maken heeft met liefde, zal je deze 11 dingen sowieso herkennen.

1. ‘Het is een dag als een ander’

Als je opstaat op 14 februari, is dat ongetwijfeld je eerste gedachte. Je doet alsof het hele valentijnsgebeuren je niet raakt en neemt je voor je leven zoals elke dag te leiden en geen aandacht te schenken aan de rode hartjes en roze slingers die overal verschijnen.

2. ‘Stiekem hoop ik toch dat iemand mijn valentijn wil zijn’

Je checkt snel de inbox van je mail, controleert of je een sms’je hebt van je crush en dubbelcheckt of je geheime aanbidder je gebeld heeft. Als dat niet het geval blijkt te zijn, leg je teleurgesteld je telefoon weg en zeg je tegen jezelf dat Valentijnsdag helemaal niet zo belangrijk is.

3. ‘Ik blijf voor altijd alleen’

Maar als je ook maar één voet buiten de deur zet, kan je er niet meer omheen. Alle etalages hangen vol hartjes, koppeltjes lopen hand in hand en iedereen ziet er verliefder uit dan gewoonlijk. Op dat moment ben je er zeker van: ‘Ik blijf voor altijd alleen.’

4. ‘Valentijn is toch alleen maar commercieel gedoe’

Omdat je je depressieve gedachtes aan de kant wil schuiven, bedenk je dat valentijn niet eens een echte feestdag is en enkel een ideaal excuus om je vol te proppen met (veel te dure) chocolade.

5. ‘Gelukkig hoef ik nu geen cadeautje te kopen’

Om jezelf wat meer op te beuren denk je aan de voordelen dat single zijn op Valentijnsdag met zich meebrengt. Eerst en vooral: je hoeft geen cadeautje te vinden voor je vriend(innet)je. Zo spaar je nog geld uit ook!

6. ‘Ik kan geen pralines meer zien’

Natuurlijk beur je jezelf een beetje op door met het uitgespaarde geld tóch een doos pralines te kopen voor jezelf, waar je veel te veel van eet. Gevolg? Buikpijn, een klein schuldgevoel en een (tijdelijke) afkeer voor pralines.

7. ‘Het is de uitgelezen dag om mezelf te verwennen’

Nadat je aan jezelf hebt toegegeven dat je het jammer vindt om alleen te zijn op valentijn, bedenk je dat dit de uitgelezen dag is om wat tijd in jezelf te steken. Een lang, warm bad, een mocktail, het overschot pralines erbij en je bent klaar voor je avond.

8. ‘Misschien moet ik daar ijs bij eten’

Bij een verwendagje hoort uiteraard ook pot Ben & Jerry’s. Of twee. En omdat je toch alleen bent, en het zonde is een restje in de vriezer te laten staan, eet je beter gewoon de hele pot leeg. Om je gevoelens weg te eten.

9. ‘Ugh, niet nóg een romantische film’

Als je eenmaal gezellig in je zetel geïnstalleerd bent en je probeert te bedenken waar je naar wil kijken, besef je dat je echt geen zin hebt in een of andere cliché romantische komedie. Een actiefilm met een knappe hoofdrolspeler? Yes, please!

10. ‘Stiekem wil ik toch wel een vriendje’

Elk jaar is 14 februari de enige dag waarop je eigenlijk wel een lief zou willen, ook al ben je de rest van het jaar wel perfect gelukkig als single. De liefde hangt nu eenmaal in de lucht, en dat wil je met iemand delen.

11.  Ik heb niemand nodig om gelukkig te zijn

En dan besef je eigenlijk dat je echt niemand nodig hebt om gelukkig te zijn. Want je kan doen en laten wat je wil en staat volledig op je eigen benen. En valentijn is heel snel weer voorbij.

Tekst: Camille Slambrouck

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.