Home Love 7 tekenen dat je vriendin geen échte vriendin is

7 tekenen dat je vriendin geen échte vriendin is

Je staat altijd voor haar klaar, maar andersom kan je niet op haar rekenen.

echte vriendin
© Adam McCoid via Unsplash

Je wil niet overkomen als iemand die zich aanstelt, maar stiekem heb je het gevoel dat je vriendin je er liever niet bij heeft. Wanneer ze je nodig heeft, sta je altijd voor haar klaar, maar andersom kan je niet op haar rekenen. En dat is nog niet alles, ze betrekt je ook steeds minder en minder bij activiteiten. Wat is er aan de hand? Dit zijn 7 signalen dat ze geen echte vriendin is.

1. Ze nodigt je nooit uit voor leuke uitjes

Het is heel pijnlijk als je er via social media achterkomt dat je vriendin wat leuks was gaan doen, zonder je uit te nodigen. Natuurlijk mag ze dingen doen met andere mensen, maar bespreken vriendinnen niet alles met elkaar? Jij vraagt haar ook altijd mee als jij iets leuk gaat doen.

2. Ze vertelt je geheimen door

Oké, het kan eens gebeuren dat je vriendin een geheimpje per ongeluk doorverteld. Dat is niet cool, maar zij vindt het waarschijnlijk ook niet leuk dat ze dat gedaan heeft. Als ze dit vaker doet, moet je toch opletten met wat je allemaal tegen haar zegt.

3. Ze maakt constant grapjes over je

Vriendinnen voelen zich comfortabel bij elkaar, dus grapjes over de andere is de normaalste zaak op aarde. Maar als je vriendin je constant belachelijk maakt waar andere mensen bij staan, dan is dat niet zo’n positief teken.

4. Ze misgunt je heel vaak dingen

Stel je voor: je wint een kaartje voor een concert waar je heel graag heen wil. Hoe zou je vriendin reageren? Een echte vriendin zou je dit heel erg gunnen, maar een bad friend zou doen alsof het helemaal niks is. Of misschien zelfs zeggen dat zij het veel meer verdient. Not cool!

5. Ze schaamt zich voor je

Een goede vriendin accepteert je zoals je bent en zou bijna nergens raar van opkijken. Maar wanneer zij je vraagt of je kan stoppen met iets wat je écht leuk vindt, omdat het bijvoorbeeld heel nerdy is, dan schaamt ze zich voor je zoals je bent.

6. Ze ontloopt je

Je ziet je vriendin zitten, maar zodra ze jou ziet, staat ze alweer op en zegt ze dat ze nét weg ging. Of je ziet haar in de stad, maar ze negeert je en loopt snel door. Als dit iets té vaak gebeurt, dan is er een grote kans dat ze je ontloopt.

7. Ze vertelt je nooit belangrijke dingen uit haar leven

Kom je er pas maanden later achter dat ze date met een jongen? Of kom je er als laatste achter dat ze haar eerste kus al heeft gehad? Duidelijk, ze vertelt je obviously niks meer. Dan is er een grote kans dat ze je niet echt meer in haar leven wil hebben.

Herken jij bovenstaanden signalen? Dan is het een goed idee om haar hierover aan te spreken. Weigert ze erover te praten of doet ze alsof je gek bent dat je je zo voelt? Dan kan jij je conclusies trekken en is het geen vriendschap om nog tijd en moeite in te steken. Girl, bye.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.