Home Love NEW YEAR, NEW US: 4 goede voornemens om je relatie in 2021...

NEW YEAR, NEW US: 4 goede voornemens om je relatie in 2021 nog beter te maken

Dit jaar geen loze beloftes!

goede voornemens
© Getty

Wil je een gezondere relatie met je vriend(in) opbouwen in 2021? Dan hangen daar misschien wel enkele goede voornemens aan vast. Om daar geen loze beloftes te maken en de ruzie die daarop volgt te vermijden, pak je ze het best zo tactisch én vooral aangenaam mogelijk aan.

Het zijn vaak de simpele en voor de hand liggende beslissingen die je relatie nieuw leven inblazen. Enkele relatietherapeuten en ervaren koppels deelden in HuffPost de voornemens die dit jaar wél een verschil zullen maken.

1. Leg je smartphone eens wat vaker aan de kant.

Stel een tijdslimiet in en zorg ervoor dat je schermtijd die limiet niet overschrijdt. Een van de grootste klachten die relatietherapeut Kurt Smith te horen krijgt, is het feit dat heel wat koppels verslaafd zijn aan hun smartphone en daardoor minder tijd voor elkaar kunnen maken. Probeer in 2021 je gsm dus eens wat vaker aan de kant te leggen. Gebruik ‘m bijvoorbeeld niet meer aan tafel of in bed. Daag jezelf uit om leuke alternatieven voor dat kleine schermpje te vinden en probeer jullie gsm tijdens die activiteiten dan ook niet te gebruiken.

2. Bepaal hoeveel tijd jullie minstens met elkaar willen doorbrengen.

En wijk daar vooral niet van af. Net zoals je een doktersafspraak of wandeling met de vriend(inn)en in je agenda zet, moet je ook de tijd die je met je lief wil doorbrengen respecteren. En neen, daar hoort het bekijken van de zoveelste ‘Riverdale’-aflevering niet bij. Hoe jullie die tijd dan wel nuttig kunnen besteden? Spreek af dat jullie minstens twee keer per week samen studeren of besluit om elke dinsdagavond bijvoorbeeld gezelschapsspelletjes te spelen. Zet dat eventueel zelfs in je agenda, zodat je het zeker niet meer vergeet.

3. Ga minstens een keer per maand samen de deur uit.

En zorg ervoor dat dat zo spontaan mogelijk gebeurt. Hoe langer je relatie duurt, hoe verleidelijker het wordt om je te houden aan jullie dagelijkse routine. Toch is het belangrijk om af en toe verrassend uit de hoek te komen en iets leuks te doen. Spring op vrijdagavond in de auto voor een gezellig weekendje weg of ga op zondagochtend lekker uitwaaien aan zee.

4. Oefen op het geven van complimentjes en bedankjes.

Dankbaarheid is heel belangrijk in een relatie. Probeer elkaar dan ook eens wat vaker te bedanken. Smeert hij/zij ’s ochtends soms je boterhammen? Laat dan weten dat je dat ontzettend hard apprecieert. Ga jij regelmatig met zijn/haar hond wandelen? Durf hem/haar dan ook aan te spreken en op een vriendelijke manier te laten weten dat hij/zij jou daar ook en af en toe eens voor mag bedanken. En neen, niet met een boeket bloemen of een doos pralines, wel met een kusje of lief woordje.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.