Home Love 7 tips over hoe je omgaat met een crush als je een...

7 tips over hoe je omgaat met een crush als je een vriendje hebt

6. Vertel het alleen aan mensen die je écht vertrouwt

crush
© Getty

Heb je al even een vriendje, maar merk je dat je plotseling ‘gevoelens‘ hebt voor iemand anders? No worries, je bent niet de eerste die dit tegenkomt. Wij geven enkele tips wat je kan doen als je een crush op iemand hebt, zelfs al heb je een vriendje!

1. Raak niet in paniek

Het is natuurlijk niet leuk als je je vriendje heel graag ziet, maar toch iets voelt voor iemand anders. Je wil je boyfriend niet kwetsen en je weet dat je dit op deze manier wel zal doen. Zorg er gewoon voor dat je niet in paniek raakt. Haal adem en blijf rustig. Het is niet het einde van de wereld! De enige manier waarop de situatie uit de hand kan lopen, is als je er zelf een big deal van maakt.

Image result for don't panic gif

2. Betrek je vriendje niet als het niet nodig is

Je kan misschien wel de nood voelen om het hem meteen te vertellen, maar daar wacht je beter nog even mee. Als je niet weet wat die gevoelens betekenen of wat je ermee gaat doen dan kan je het beter even voor jezelf houden. Het heeft geen nut om je boyfriend én zijn ego onnodig te kwetsen. Als het een kleine crush is, geraak je er snel weer over. Als je het hem vertelt, zal dat voor heel wat problemen tussen jullie zorgen, zelfs al was het geen big deal. Als je toch besluit dat die verliefdheid meer is dan dat, moet je natuurlijk wel eerlijk zijn!

Empire FOX empire secret cookie lyon taraji p henson

3. Ontdek waarom je een crush hebt op iemand anders

Soms vind je een persoon zo leuk en zo aantrekkelijk en dan zijn feelings onvermijdelijk. Maar soms kan de reden ook dieper liggen, bijvoorbeeld bij je relatie. Ben je niet gelukkig of zijn er bepaalde dingen waar je moeite mee hebt? Dan kan dat aan de basis liggen van je verliefdheid. Als dit het geval is, moet je dringend nadenken over wat je eigenlijk wil. Wil je nog steeds met je vriendje samen zijn? Of moeten jullie aan jullie relatie werken? Of lukt het gewoon echt niet meer tussen jullie? Dat zijn allemaal dingen die je moet overwegen.

fight couples restraunts

4. Straf jezelf niet

Hé, you’re only human! Het is normaal om je eens zo te voelen. Dus je moet jezelf er niet constant voor straffen of je de hele tijd schuldig voelen! Zolang je niets fout doet, zoals je vriendje bedriegen met die nieuwe crush, is het oké. Je kiest niet hoe je je voelt natuurlijk!

Related image

5. Denk twee keer na voor je het tegen je crush zegt

Je kan de tijd niet terugdraaien dus eens het gezegd is, kan je niet meer terug. Denk daarom goed na of je echt wel wil dat je crush het weet. Je houdt het beter voor jezelf tot je zeker bent dat je een relatie wilt met hem. Alles kan heel ingewikkeld worden als je je gevoelens opbiecht terwijl je nog in een relatie zit. Die gevoelens kunnen wederzijds zijn, maar dan ben je nog steeds officieel samen met je vriendje. Als de gevoelens niet wederzijds zijn, kan het nogal awkward worden en zal je je ook heel wat dingen afvragen.

Image result for crush gif

6. Vertel het alleen aan mensen die je écht vertrouwt

En dan nog… Zo’n soort geheimen hou je beter gewoon helemaal voor jezelf. Zo loop je het risico niet dat de waarheid uitkomt. Als je het echt kwijt moet aan iemand, vertel het dan alleen aan vriendinnen die je echt echt eeeeecht vertrouwt en die niet bevriend zijn met je bae. Weet wel dat hun mening de situatie nog extra verwarrend voor je kan maken.

Image result for it's a secret gif

7. Beslis of je je crush wil blijven zien

Heb je besloten dat die gevoelens niets betekenen en dat je echt bij je vriendje wil blijven? Dan moet je nog de beslissing maken of je je crush nog wil zien. Ben je zeker dat die gevoelens niet weggaan zolang jullie tijd spenderen? Dan neem je beter wat afstand. Wil je wel nog afspreken met hem? Dan moet je bij jezelf denken wat oké is en wat niet. Voel je je schuldig als je alleen met hem afspreekt? Zorg dan dat jullie altijd in groep afspreken om misverstanden te vermijden.

Image result for we're just friends gif

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.