Home Love BEWEZEN: jongens die graag het kleine lepeltje zijn, zijn betere vriendjes

BEWEZEN: jongens die graag het kleine lepeltje zijn, zijn betere vriendjes

Pak je kleine lepel maar eens goed vast, want hij is een keeper!

lepeltje
© We Heart It

Er is geen moment waarop je je meer beschermd of geliefd voelt dan wanneer je lepeltje-lepeltje ligt met je lief en je kan wegzakken in zijn warme omhelzing. Maar houdt jouw lover er stiekem van om de rollen af en toe om te draaien en de kleine lepel in jouw grote lepel te zijn? Dan is hij volgens een nieuwe studie een goed vriendje!

Kleine lepel = goed lief 

Ze zullen het misschien niet durven toegeven wanneer hun vrienden erbij zijn, maar veel jongens willen ook weleens geknuffeld worden in plaats van altijd de knuffelaar te zijn. De grote lepel zijn is dan ook niet alles: denk maar aan die ene arm die na een tijdje echt wel pijn begint te doen omdat jij er al zo lang op ligt. Bovendien zegt een recente studie dat de voorkeur van je vriendje voor de positie van kleine lepel bewijst dat hij een beter lief is. Dus de volgende keer dat hij vraagt om eens van plaats te wisselen, kan je er alleen maar blij om zijn. Je arme arm moet dan maar even afzien.

Gevoelige jongen

Eigenlijk klinkt de uitleg van de studie logisch. Door de kleine lepel te zijn, geeft je lief zijn stereotiepe, beschermende positie als man af en laat hij zich eigenlijk beschermen door jou. Op die manier zegt hij dat hij je vertrouwt. Jongens die uit die typisch mannelijke rol van beschermer durven treden, hebben volgens de studie van McKeown Clinic meer voeling met hun ‘vrouwelijke’ kant en zijn gevoeliger. En dat is alleen maar positief in een relatie. Zulke jongens zijn namelijk emotioneel intelligenter, kunnen beter om met hun gevoelens en praten er makkelijker over. Allemaal pluspunten, dus!

Laat ons eerlijk zijn: een stoere machoman is misschien aantrekkelijk op het eerste zicht, maar dat is niet wat je nodig hebt. Geef ons maar een gevoelig gastje met een hart van goud – en misschien een klein stoer kantje. En liefst eentje die héél graag knuffelt, in welke positie dan ook!

Meer over relaties: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.