Home Love Daten 11 lessen over de liefde die élk meisje zou moeten kennen

11 lessen over de liefde die élk meisje zou moeten kennen

Foto: We Heart It
Liefde is geweldig, maar tegelijkertijd verwarrend, ingewikkeld en soms enorm pijnlijk. Door de jaren en relaties heen zal je heel wat leren over love en over jezelf, maar deze elf lesjes geven we je graag al even mee. Kwestie van het aantal foute boys en ldvd’s te beperken!

1. ‘Hoe moet ik me gedragen?’ zou nooit een vraag mogen zijn

Als tiener weet je nog niet 100% wie je bent, dus laat je je makkelijk meeslepen door het gedrag van anderen. Zéker als er een crush mee gemoeid is en je indruk wil maken op iemand. Maar je kent jezelf wél genoeg om te weten en te voelen wanneer je helemaal niet jezelf bent. Als je je persoonlijkheid moet veranderen opdat je crush je leuk zou vinden, is hij of zij gewoon niet juist voor jou. Punt aan de lijn.

via GIPHY

2. Jongens/mannen zijn ook bang

Ze hangen constant de stoere boys uit die van niks bang zijn, maar stiekem is het de grootste nachtmerrie van elke jongen om afgewezen te worden. Er ligt natuurlijk extra veel druk op hun schouders, want zelfs anno 2017 wordt van hen nog verwacht dat ze de eerste move maken – heel ouderwets, maar bon. Als hij je dus gemengde signalen stuurt, bijvoorbeeld door op school gemeen te zijn maar je na school superveel persoonlijke snaps te sturen, kan je bijna zeker zijn dat hij gewoon te onzeker is om écht te laten zien dat hij je graag heeft. En dan is het tijd voor puntje 3!

3. Jij mag écht wel de eerste move maken

Voor onze grootouders was het misschien een no-go om als meisje achter een jongen aan te gaan, maar wij zijn moderne mensen. Als jij en je crush allebei te bang zijn om de stap te zetten, loop je misschien een superleuke relatie mis! Vraag hem gewoon mee op date. Nee, niet morgen, nu!

via GIPHY

4. Je kan er niet voor zorgen dat iemand verliefd op je wordt

Als er al een basis is, kan je er natuurlijk wel subtiel voor proberen zorgen dat die interesse overslaat in verliefdheid. Maar als een persoon je duidelijk heeft laten weten dat er nooit iets zal gebeuren tussen jullie, laat je ’t best gewoon los. Het lijkt misschien niet altijd zo, maar er zijn echt wel genoeg visjes in de zee. Of leuke jongens op je school.

5. Als jij duidelijk meer moeite doet dan hem, is hij niet juist voor jou

Je maakt jezelf waarschijnlijk wijs dat (tiener)jongens gewoon zo zijn, of dat hij je vaak genoeg zegt dat hij je leuk vindt. Maar acties zijn minstens even belangrijk als woorden. Als jij altijd degene bent die out of your way moet gaan om hem te zien of te horen, en hij niet hetzelfde doet voor jou, is hij het niet waard. Je verdient een Ryan Gosling in ‘The Notebook’, niets minder dan dat ?.

via GIPHY

6. In een goede relatie is vrijheid super belangrijk

Het is belangrijk dat je puntje 5 niet fout interpreteert: het is niet omdat je vriendje af en toe bij z’n vrienden wil zijn, dat hij je niet graag ziet of dat hij in de fout is. Plakkerig zijn en je vrienden laten vallen is nooit, never, ever een goed idee. Zorg ervoor dat je altijd je eigen persoon met een eigen leven blijft, zéker als je nog jong bent.

7. Er staat geen deadline op die eerste kus

Als tienermeisje wil je die first kiss zo snel mogelijk van de baan hebben, zodat je kan meepraten met de rest. Maar die eerste kus (en voor de eerste keer seks geldt hetzelfde) is iets dat je voor de rest van je leven zal onthouden, dus maak er geen race van.

via GIPHY

8. Seks en liefde zijn níet hetzelfde

Het is normaal dat je die twee al snel gaat verwarren. Helaas zijn het voor veel mensen twee dingen die volledig los van elkaar staan. Het is dus niet omdat hij steeds naar je terugkomt voor seks, dat hij gevoelens voor je heeft. Hoe pijnlijk dat ook klinkt.

9. Soms moet je je vriendinnen boven je vriendje kiezen

Vriendjes komen en gaan (meestal), maar je vriendschappen hou je voor de rest van je leven. Als je échte vriendinnen je iets vertellen over je vriendje dat je niet graag hoort, denk dan twee keer na voor je zijn kant kiest. Ze hebben het gewoon goed met je voor.

via GIPHY

10. Een break up is niet het einde van de wereld

Ook al voelt het zo. Je denkt waarschijnlijk dat je nooit over je ex zal geraken en dat je hem/haar áltijd graag zal zien. Dat is niet zo. Echt niet. Het kan lang duren, maar ooit denk je terug aan jullie relatie en kan je eerlijk tegen jezelf zeggen dat het beter zo is.

11. Je hebt geen lief nodig om compleet te zijn

Een vriend(innet)je is iemand om je mee te amuseren, iemand die je doet lachen. Het is geen noodzakelijk deel van jezelf waarop je wacht vooraleer je gelukkig kan zijn. Focus je op je vrienden, je hobby’s, je familie, je interesses en haal daar plezier uit. Voor je ’t weet en zonder dat je ’t verwacht, kom je iemand tegen die je fijne leven perfect aanvult.

via GIPHY

Bron: toyaps.com

Meer over love:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.