Home Love Daten 5 manieren om een goede indruk te maken op zijn ouders

5 manieren om een goede indruk te maken op zijn ouders

De tips kunnen ook helpen bij de ontmoeting met jouw ouders!

goede indruk
© Getty

De allereerste ontmoeting met de ouders van je vriendje is een enorm belangrijk moment in jullie relatie. Het is dan ook niet meer dan normaal dat je daar zenuwachtig voor bent, en dat je wil dat alles vlot verloopt. Ben je bang om geen goede indruk te maken? Deze 5 tips kunnen je helpen!

Of het nu gewoon in een chille omgeving is of met al jullie familieleden erbij: elkaars ouders ontmoeten is stressy, want je wil natuurlijk dat ze je leuk vinden en accepteren als zijn vriendin. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kan doen om een goede indruk te maken op je schoonouders.

1. Informeer je

Hoor je vriendje op voorhand uit over hoe zijn ouders zijn, wat ze doen en wat ze leuk vinden. Op die manier weet je over welke onderwerpen je gesprekken kan voeren. Over iets praten dat ze haten, is uiteraard een absolute no go. Dus als jullie over iets leuks kunnen praten, zal het gesprek sowieso vlot verlopen.

2. Stel vragen

Het is logisch dat zijn familie je honderd vragen zal stellen de eerste keer dat jullie elkaar ontmoeten. Zorg ervoor dat jullie dan ook een echt gesprek voeren en stel hen ook vragen. Je wil niet dat ze denken dat je alleen over jezelf wil praten en niet geïnteresseerd bent in hun leven. Als je vragen stelt, zullen ze ook merken dat je niet verlegen of nerveus bent en zo laat je een goede indruk achter.

3. Bied hulp aan

Blijf je eten? Bied dan je hulp aan in de keuken of als jullie klaar zijn. Je ouders vinden het ook leuk dat je hen helpt en zijn ouders dus sowieso ook. Als je gewoon in de zetel gaat zitten wachten tot het eten op tafel staat, zonder aan te bieden om te helpen, dan zal je niet zo’n goede indruk maken. Tenzij ze zeggen dat het niet hoeft, natuurlijk.

4. Toon niet te veel affectie

Het is uiteraard heel leuk dat jij en je vriendje verliefd zijn en de hele wereld mag het weten. Toch wil dat niet zeggen dat jullie je tong in elkaars mond moeten steken vlak voor de neus van zijn ouders. Het is niet zo respectvol en zal alles een beetje awkward maken.

5. Wees jezelf

Last but not least: blijf altijd jezelf. Je mag je zeker wat beleefder gedragen dan anders, maar overdrijf niet. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent, gewoon opdat ze je leuk zouden vinden. Ze zullen er gauw genoeg achterkomen en je wil zeker niet fake overkomen! Ze moeten je maar accepteren zoals je bent.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.