Home Love Daten 5 manieren waarop jij je kus verpest zonder dat je het beseft

5 manieren waarop jij je kus verpest zonder dat je het beseft

Met je ogen open kussen is een beetje angstaanjagend...

kus
© Getty

Al doende leert men en dat geldt dus ook voor kussen! Sommige meisjes zijn er meteen weg mee, andere hebben eerst nog wat oefening en tips nodig. Gelukkig zijn wij er om je die te geven! Er zijn bijvoorbeeld vijf manieren waarop je een kus kan verpesten zonder dat je het beseft.

Je bent te agressief

In je favoriete serie ziet een kus er altijd superpassioneel uit. Het is dus logisch dat jij het ook op die manier wil. Toch kan je niet verwachten dat je als groentje meteen een echte pro bent. Die acteurs en actrices hebben waarschijnlijk verschillende keren geoefend voor ze de juiste kus op beeld hadden. En dat moet jij dus ook doen. Probeer daarom niet meteen je lief aan te vallen, maar doe het rustig aan. Die passie komt vanzelf zodra jullie erin zitten. Als je te agressief bent, kan je je vriend(in) pijn doen of kan het voelen alsof je je tong in zijn/haar keel ramt. En echt leuk is dat niet, hé?

Je mond is niet genoeg open

Een kusje geven op de lippen kan je natuurlijk met je mond toe doen. Maar echt kussen? Daarvoor moet je je mond echt wel een beetje openen en ontspannen. Anders lijkt het alsof je liefje met een pop kust.

Je mond is te veel open

Nu denk je misschien dat je je mond wagenwijd moet openzetten, maar dat is ook niet het geval. Je moet de perfecte balans vinden. Je lippen moet eigenlijk lichtjes boven elkaar zweven. Het belangrijkste is dat je je niet te veel forceert en je gewoon comfortabel voelt!

Je doet constant hetzelfde 

Het is niet nodig om dezelfde beweging de hele tijd te herhalen. Je mag gerust wat experimenteren. Verander eens van richting of positie, ga sneller en trager, doe eens met tong en dan eens zonder, bijt zachtjes op zijn lip… Je hoeft echt niet bang te zijn om iets fout te doen. Oefening baart kunst!

Je kust met je ogen open

De ultieme vraag: ogen open of dicht? Als je genoeg romantische films hebt gezien, weet je vast wel het antwoord daarop. Tijdens die schattige kusmomenten zijn de ogen van de personages bijna altijd gesloten. Dat is gewoon romantischer. Je hoeft ze natuurlijk niet dicht te knijpen, maar je ogen tijdens de kuspartij wagenwijd open houden, is ook een beetje raar, zelfs een beetje angstaanjagend.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.