Home Love Daten Micro-cheating is de nieuwe relatieterm die je moet kennen

Micro-cheating is de nieuwe relatieterm die je moet kennen

Het kan jou en je bae voor heel wat misverstanden behoeden!

Foto: We Heart It

Ooit al gehoord van de term micro-cheating? Nee? Geen zorgen, we leggen het stap voor stap uit en maken ook duidelijk waarom je geen seks met iemand hoeft te hebben om je vriend/vriendin te bedriegen. Hopelijk kan het jou en je bae voor heel wat misverstanden behoeden!

Iedereen weet wel wat bedriegen in een relatie betekent. Als je partner een scheve schaats heeft gereden, wil dat meestal zeggen dat hij/zij met iemand anders naar bed is geweest. Toch is de term breder dan dat en was er nood aan een nieuwe term die de grijze zone in relaties covert.

Micro-cheating

Elk individu kan namelijk een andere definitie geven aan bedriegen. Voor de ene persoon gaat flirten al te ver, voor de andere is kussen not done en voor nog een ander is seks het toppunt. Relaties zijn nu eenmaal niet zwart-wit en die zone noemt psychologe Melanie Schilling in Het Laatste Nieuws ‘micro-cheating‘.

Kleine dingen

Volgens Urban Dictionary is micro-cheating wanneer iemand zijn/haar lief bedriegt, maar een klein beetje maar, zoals intiem aanraken of kussen. Toch gaat de term verder dan dat. Micro-overspel slaat namelijk op alle kleine vormen van bedrog. Het is een opeenvolging van allerlei kleine dingen die erop wijzen dat jij of je partner zich fysiek of emotioneel bindt aan een ander persoon.

Er hoeft dus niet per se fysiek contact aan te pas te komen om iemand te bedriegen. Stiekem met iemand op Facebook chatten, de naam van iemand die je leuk vindt veranderen in je gsm, op datingapps zitten omdat je ‘benieuwd’ bent, doen alsof je relatie niet veel voorstelt, flirterige mopjes maken met een ‘vriend’… Dit zijn allemaal voorbeelden van micro-bedrog.

Verbergen en liegen

Dan vraag je je natuurlijk af: waar ligt de grens? Volgens Schiller is dat heel simpel: ‘Wanneer je dingen begint te verbergen of liegt tegen je vriendje/vriendinnetje is er meer aan de hand.’ En dan moet je jezelf ook de vraag kunnen stellen waarom je het doet.

Vertrouwen op intuïtie

En hoe weet je of iemand jou op die manier bedriegt? Daarvoor moet je volgens de psychologe vertrouwen op je intuïtie. ‘Betrap je je liefje op een leugen, of doet hij/zij anders tegen je? Dat is vaak een teken dat er meer aan de hand is.’

Dat wil nu natuurlijk niet zeggen dat je meteen van het ergste moet uitgaan. Vaak heeft iemand het niet door dat wat voor pijn hij/zij op die manier veroorzaakt. Doet je liefje wel aan micro-cheating? Praat erover, laat weten hoe dat je doet voelen en stel duidelijke grenzen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.