Home Love 7 dingen die je best niet zegt tegen iemand met liefdesverdriet

7 dingen die je best niet zegt tegen iemand met liefdesverdriet

1. 'Ander en beter, knapper en heter!'

liefdesverdriet
© Getty

Wanneer een van je vriendinnen net gedumpt is of verdriet heeft om iemand, is het belangrijk dat je ‘r bent voor haar, ook al weet je niet altijd goed wat te zeggen om haar op te vrolijken. Soms moet er ook helemaal niet gepraat worden. Zéker niet als je van plan bent één van deze dingen te zeggen.

1. ‘Ander en beter, knapper en heter!’

Voor je verliefde vriendin is haar ex-lief de beste, knapste en heetste persoon op aarde. Andere mensen boeien haar momenteel waarschijnlijk voor geen meter. Onmiddellijk op zoek gaan naar een nieuwe potentiële liefde is dan ook niet de oplossing voor haar gebroken hart. Een filmmarathon houden en samen een hele avond staren naar Zac Efrons (onbereikbare) body en blauwe ogen kan dan weer wél helpen.

2. ‘Ik vond hem toch niet zo leuk.’

Heb je nu net toegegeven dat je een hele tijd gelogen hebt tegen je vriendin? Yep, you did. Het enige wat je hiermee bereikt, is dat ze kwaad wordt op jou. En dat is niet de bedoeling.

3. ‘Je moet hem echt negeren nu. Niet reageren op zijn berichten, hè!’

Alleen je vriendin en haar ex weten écht hoe het zit tussen hen. Als zij nog de behoefte voelen om elkaar berichtjes te sturen, heb jij je daar eigenlijk niet mee te moeien. Misschien maakt ze wel een fout door vrienden met hem te blijven, maar dat zal ze uiteindelijk dan wel inzien. Als je het toch niet kan laten, stel haar dan eerder een suggestieve vraag. ‘Denk je dat het een goed idee is om nog zo veel met elkaar te sturen?’ klinkt veel minder aanvallend.

4. ‘Ik heb gehoord dat hij al met iemand anders aan het daten is.’

Again: not helping. Dit is super pijnlijk om te horen en zal je vriendin alleen maar verdrietiger maken. Als je 100% zeker weet dat de ex van je vriendin een nieuwe relatie heeft, hoort ze ’t inderdaad beter van jou dan dat ze het ziet op een feestje of op Facebook. Maar roddels en geruchten hou je beter voor jezelf.

5. ‘All the single ladies, put your hands up!’

Jij vindt het misschien fijn dat jullie nu samen kunnen dansen op Beyoncés ‘Single Ladies’, maar zij heeft niet noodzakelijk zin in een feestje. Zelfs al zegt ze misschien van wel. De kans is heel groot dat de avond toch in tranen eindigt. Een girls night met jullie tweetjes en Zac Efron – zie nr.1 – is een beter idee.

6. ‘Jullie pasten toch niet goed bij elkaar.’

Het heeft geen zin om haar (afgesloten) relatie af te breken. Misschien heb je wel gelijk, maar dan zal je vriendin dat uiteindelijk echt wel inzien. Wanneer ze nog ldvd heeft, zal ze niet beseffen dat het beter zo is of dat ze te verschillend waren. Dat is voor later.

7. ‘Je hebt de helft van de duur van je relatie nodig om over iemand heen te geraken.’

We love Charlotte York uit ‘Sex and The City’, maar ze had niet altijd gelijk. Er is geen vaste wetenschap die je kan vertellen hoelang je zal rouwen om een relatie, dus maak je verdrietige vriendin dat ook niet wijs. Laat haar gewoon weten dat ze iemand heeft om erover te praten, hoelang ze ook nodig heeft.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.