Home Love ONDERZOEK: je ex stalken op Facebook is ongezond

ONDERZOEK: je ex stalken op Facebook is ongezond

Facebook
Foto: We Heart It
Je ex stalken op Facebook: iedereen doet het wel eens, niet? Wel, volgens een Amerikaanse studie is het superslecht voor je gezondheid!

Verliefd, single, stalker

Weer single? Aaah, dan heb jij sowieso wel eens je ex gestalkt op Facebook. Je kent het wel: gewoon even kijken hoe het met hem gaat, waar hij mee bezig is, of hij misschien al een nieuw lief heeft. Klik, scroll en voor je ’t weet zit je naar naar foto’s van een half jaar geleden te kijken van de oma van de achternicht van zijn potentiële nieuwe vriendin. Oeps!

Onderzoek wijst uit dat mensen ongelukkiger worden wanneer ze online het leven van hun ex volgen.

Wel, tijdens een Amerikaanse studie naar het gedrag van mensen op sociale media werd ontdekt dat mensen ongelukkiger worden wanneer ze online het leven van hun ex volgen. Whuut??

De reden waarom is omdat het gevoelens van spijt en seksueel verlangen opwekt. En laat dat nu net zijn wat je niét wil als kersverse single.

Defrienden en ontvolgen dan maar?

Volgens de studie moet je jezelf vooral afvragen waarom je vrienden wil blijven met je ex. De meest voorkomende redenen zijn: omdat je hem niet kan loslaten of omdat je volledig over hem bent en er geen graten in ziet om bevriend met hem te zijn.

Geldt voor jou het eerste geval? Let it go, leef je leven als single en maak tijd om nieuwe dingen te doen en nieuwe mensen te ontmoeten. Hoe minder je ex voorkomt in je huidige leven, hoe meer ruimte daarvoor is.

Nog meer over Facebook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.