Home Love Daten Zijn je onrealistische verwachtingen de reden waarom je geen lief hebt? Dit...

Zijn je onrealistische verwachtingen de reden waarom je geen lief hebt? Dit zijn 5 signalen.

Heb verwachtingen, maar wees niet te kieskeurig!

geen lief
© Getty

Er is helemaal niets mis met weten wat je wil en hoge verwachtingen hebben! Elk meisje moet voor zichzelf uitmaken wat voor jongen ze wel en niet wil. Maar door leuke series zoals ‘Pretty Little Liars’ en ‘Riverdale’, kunnen we heel kieskeurig worden. Toby en Jughead kunnen soms zo perfect zijn dat elk meisje natuurlijk ook zo’n droomjongen wil. Dat geldt ook voor ons! Toch moet je op dat vlak een beetje realistisch zijn. Wij geven je vijf manieren waarop je high standards té hoog kunnen zijn.

1. Je wil een vriendje dat héél specifieke eigenschappen heeft.

Iedereen heeft wel een checklist waaraan een toekomstig vriendje moet voldoen. En dat is oké! Maar wat staat er allemaal op dat lijstje? Als je echt een gedetailleerde én superlange lijst hebt van je droomjongen, dan zal er misschien niemand aan voldoen. Iemand willen die grappig, trouw, sociaal, lief… is, oké, maar moet hij echt groene ogen hebben en gespierd, populair en het liefst ook rijk zijn? Zo iemand wil iedereen wel, maar hoeveel boys lopen er zo rond hier in België? Of zelfs op de wereld? Trouwens, zodra je verliefd wordt op iemand, maken al die spieren en z’n groene ogen niet meer uit. Je wordt verliefd op een persoon, niet op z’n looks.

2. In het verleden heb je al iemand afgewezen, omdat er één ding mis was met hem.

Wijs je een jongen af omdat je één klein detail aan hem niet zo tof vindt? Als dat ene ding een serieus issue is, begrijpen we dat natuurlijk! Maar als je ermee stopt vanwege één minpuntje of foutje, dan zoek je eigenlijk de perfectie. Niemand is perfect. Jongens dus ook niet.

3. Relationship goals please!

We kijken allemaal met jaloezie naar die dromerige relaties van celebs, Instagrammers of filmkoppels. Alles wat die schattige en leuke koppels doen, zijn voor ons relationship goals. Toch mag je je eigen relatie daar niet te veel mee vergelijken. Het is niet omdat ze #goals zijn, dat hun relatie ook zo perfect is. Elk koppel heeft zijn struggles, maar die tonen ze natuurlijk niet op sociale media.

4. Meet the parents? Of toch niet…

Je denkt alleen aan wat je vriendinnen en ouders van hem zullen vinden. Daarbij kijk je naar zijn looks, studies, hobby’s, vrienden, populariteit… Allemaal heel oppervlakkig, want je denkt niet aan hoe hij je doet voelen. Als hij je gelukkig maakt en goed voor je is, dan zijn die dingen toch niet belangrijk?

5. Je wil dat hij interesse heeft in dezelfde dingen als jij

Ga je graag shoppen? Ja, dan móét hij wel mee, hé. Doe je aan yoga? Samen yoga doen is zóóóó schattig! Je bent vegetariër? Tja, dan mag hij ook nooit meer vlees eten… Allemaal dingen die deel uitmaken van jouw leven, maar daarom kan je hem nog niet verplichten om dat ook leuk te vinden. Het is natuurlijk leuk als hij je steunt in alles en interesse toont, maar je kan niet verwachten dat hij alles doet wat jij wil doen.

Snap je wat we bedoelen? Het is super om te weten welke dingen je zoekt in een lief, maar ga daar niet te ver in! Je mag verwachtingen hebben, maar wees niet té kieskeurig. En een jongen moet je al-tijd juist behandelen, zelfs al is hij de knapste, populairste boy van de hele wereld. Dat mag je nooit vergeten, afgesproken?!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.