Home Love 5 oorzaken waardoor jij waarschijnlijk geen vriendje vindt

5 oorzaken waardoor jij waarschijnlijk geen vriendje vindt

2. Niemand durft nog contact maken in real life

geen vriendje
© Getty

Als je nog nooit een vriendje hebt gehad of wanneer je alweer een tijdje single bent, begin je je toch wel af te vragen of het aan jou ligt. Wij hebben hier een perfect logische verklaring voor: het is niet jouw schuld of die van de jongens, maar die van onze maatschappij! Er zijn vijf zaken die ervoor zorgen dat het anno 2017 veel moeilijker is om een boyfriend aan de haak te slaan dan in de tijd van je ouders.

1. Door (sociale) media zijn we veel kieskeuriger

Dit geldt niet alleen voor de girls, maar ook voor de boys! Op Instagram en Facebook, maar natuurlijk ook in films en tv-series, zie je zo veel ‘perfecte’ koppels passeren en dan wil je natuurlijk zelf ook zo’n dreamy relatie. Dat is wat ze nu noemen relationship goals. Maar mensen vergeten vaak dat online alles verbloemd wordt en dat die relaties in het echte leven helemaal niet zo perfect zijn. Elk koppel heeft wel zijn struggles, alleen zullen ze dat niet op social media gooien. Neem die jaloersmakende foto’s dus gerust met een korreltje zout en denk na over wat JIJ wil, niet over wat anderen hebben.

2. Niemand durft nog contact maken in real life

Vraag maar eens aan je oma en opa of aan je ouders hoe zij elkaar leren kennen. In die tijd bestond er nog geen smartphone of internet en dus moesten ze elkaar in het echt leren kennen. Toen was er nog echt sprake van daten en iemand mee uitvragen. Nu gebeurt dat jammer genoeg bijna niet meer. Alles gaat via sms en social media. Dus als je op straat eens een leuke jongen tegenkomt, zie je die nooit meer terug, omdat geen van beiden het lef had om elkaar aan te spreken. En op Facebook vind je iemand niet zonder de naam te weten, hé.

Merk je dat die cutie kijkt naar je of lacht? Stap dan op hem af! Want hij zal waarschijnlijk gewoon te bang zijn om het in jouw plaats te doen. Zoals ons mama zegt: ‘Een nee heb je, een ja kan je krijgen.’ We geven het niet graag toe, maar die mama’s geven toch wel het beste advies.

3. Kiezen is verliezen

Een spreekwoord dat je met het ouder worden steeds bekender in de oren klinkt. Vanaf je tienerjaren moet je voor het eerst beslissingen beginnen nemen die de rest van je leven kunnen bepalen. Denk maar aan een studierichting. Maar het is jammer genoeg ook van toepassing op je love life. Er is tegenwoordig zoveel in het leven en daardoor zal je altijd met de schrik zitten dat de andere keuze misschien beter was geweest. Probeer je daar een beetje over te zetten. Je moet natuurlijk gaan voor wat je wilt, maar als je nu gelukkig kan zijn met die ene persoon, waarom zou je dan nog iemand anders willen?

4. Door apps zien we daten als een vleeskeuring

Of het nu Instagram, Tinder of een andere app is, het zorgt er allemaal voor dat we afgaan op het uiterlijk. Het is natuurlijk leuk als spelletje en goed voor je zelfvertrouwen, maar voor serious business is dat wat minder plezant. Soms swipe je een jongen per ongeluk weg of swipet hij jou per ongeluk weg. Maar soms loop je je perfect match ook mis, omdat je echt heel oppervlakkig naar zijn foto’s kijkt. En hij doet hetzelfde. Dat is jammer, want misschien delen jullie wel dezelfde interesses! Natuurlijk moet je hem niet liken als hij hééélemaal niet jouw ding is, maar like ook niet alleen de perfecte hunks.

5. Er is heel veel concurrentie

En dat maakt je bang. Dat is natuurlijk logisch dat je zo denkt, want er zijn zoveel meisjes waaruit een jongen kan kiezen, waarom zou hij dan voor jou gaan? Omdat jij bent wie je bent en dat vindt hij net zo leuk aan je! Dus als een jongen interesse heeft in je, go for it! Als hij het oprecht meent, zullen andere meisjes hem niet interesseren.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.