Home Love 5 dingen die je kan proberen als seks voor jou pijnlijk is

5 dingen die je kan proberen als seks voor jou pijnlijk is

Het is niet de bedoeling dat je voor de rest van je leven onaangename seks hebt!

seks pijnlijk
© Getty

Voor sommige meisjes kan seks (af en toe) pijnlijk zijn, ook na de eerste keer. Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar een manier om vrijen ook voor jou leuk te maken, anders zal je seks al snel associëren met een onaangenaam gevoel en heb je ‘r misschien na een tijd helemaal geen zin meer in. En dat zou zonde zijn, toch?

Bij heel wat meisjes doet de eerste keer pijn. Maar ook daarna kan seks soms onaangenaam blijven. Vaak klopt er dan gewoon iets niet en kan je er wel iets aan doen. Je kan bijvoorbeeld een infectie hebben, maar het kan ook zijn dat je bekkenbodemspieren zich onbedoeld samentrekken. Hoe dan ook, het is niet de bedoeling dat je voor de rest van je leven pijnlijke seks hebt! Gelukkig zijn er vijf dingen die het wat minder onaangenaam kunnen maken.

1. Meer voorspel

Voorspel is de ideale manier om nog meer opgewonden, en dus ook vochtiger, te geraken. Als je van nature niet nat bent tijdens de seks en je gebruikt geen glijmiddel, dan zal het sowieso niet aangenaam voelen. Spendeer dus meer tijd en aandacht aan voorspel. Kus en streel elkaar, gebruik je mond en handen… Als je er geen druk achter zet en het ook als een onderdeel van seks ziet, zal je merken dat dit heel wat doet met je lichaam.

2. Yoga

Je benen zien alle kanten van de kamer tijdens een vrijpartij en dat kan natuurlijk pijn doen. Vooral de dagen erna! Het zal voelen alsof je een uur lang intens gefitnest hebt. Hierbij kan yoga gelukkig helpen. Als je je aan een schema houdt, kan yoga je veel flexibeler maken en op die manier kan seks véél aangenamer zijn. Het is alleszins de moeite om eens te proberen.

3. Kussens

De waarde van kussens tijdens seks wordt te veel onderschat. Stapel ze hoog en leg ze op plekken waar je extra steun nodig hebt. Zo lig je véél comfortabeler tijdens jullie pleziertje. Tip: op z’n hondjes kunnen kussens onder je buik echt van pas komen.

4. Ademhalingsoefeningen

Pijnlijke seks kan het gevolg zijn van een te gespannen en gestrest lichaam. Hierbij kunnen ademhalingsoefeningen je spieren helpen relaxen zodat je niet te gespannen bent voor of tijdens seks.

5. Jij vanboven

Vanboven zitten is niet alleen leuk, maar helpt je ook nog eens! Als je vaak last hebt van pijn, kan het helpen om op hem te zitten. Zo heb jij de touwtjes in handen en heb je controle over de snelheid en diepte.

Helpen geen van deze bovenstaande dingen? Dan kan het probleem dieper liggen. Je kan bijvoorbeeld een infectie hebben of last hebben van vaginisme. Hoe dan ook is het slim om naar de dokter of gynaecoloog te gaan met je situatie. Hij of zij zal je sowieso kunnen helpen en je seksleven aangenamer maken.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.