Home Love 7 realistische dingen die je moet onthouden als je een crush hebt

7 realistische dingen die je moet onthouden als je een crush hebt

Ook je crush is niet perfect.

crush
Foto: Shutterstock

We dromen er allemaal van dat we op een dag samen zullen zijn met onze crush. Helaas moeten we een beetje realistisch blijven. Omdat we weten dat dat niet altijd eenvoudig is, lijsten we hier de 7 dingen op die je moet onthouden als je een crush hebt.

1. Hij/zij gaat écht niet met een groots gebaar zijn/haar gevoelens voor je uiten. 

Helaas gebeuren big romantic gestures vaak alleen maar in films. In real life is de kans heel erg klein dat je crush op een podium springt en voor de hele school roept dat hij/zij verliefd op je is. Het is natuurlijk mogelijk dat je crush ook verliefd is op jou, maar verwacht dan eerder een berichtje of een goed gesprek in plaats van een groots gebaar.

2. Hij/zij gaat die huidige vriend(in) niet dumpen.

Als je crush een vriend(in) heeft, hebben we slecht nieuws voor je. Waarschijnlijk zal hij/zij zijn/haar lief niet aan de kant schuiven voor jou. Hoe hard het ook is, het is de werkelijkheid. Bedenk dat je crush waarschijnlijk heel gelukkig is in zijn/haar relatie. Je focust je beter op iemand die wél single en bereikbaar is. Jij wil toch ook niet degene zijn die een relatie kapotmaakt?

3. Er is niet automatisch een vonk tussen jullie.

Als je je crush niet goed kent, ga je er vaak van uit dat er automatisch vonken zullen zijn tussen jullie. Jammer genoeg is dat niet altijd het geval. Waarschijnlijk heb je je crush in je hoofd al helemaal opgehemeld, waardoor die persoon vaak leuker lijkt dan hij/zij is. Mochten jullie dan toch samenkomen, wees dan niet té teleurgesteld als er geen echte klik is tussen jullie.

4. Waarschijnlijk hebben jullie niet zoveel gemeen als je hoopt.

Je kent je crush waarschijnlijk van op school of van het stalken op sociale media (wees gerust, wij begrijpen het). Daar heb je zeker en vast al wat dingen gespot die jullie gemeen hebben. Maar als je hem/haar dan in het echte leven ontmoet, moet je onthouden dat de kans er altijd in zit dat jullie helemaal niet zo op elkaar lijken als je eerst had gehoopt.

5. Hij/zij snapt niet elke hint die je hem/haar geeft.

We weten dat het eng kan zijn om toe te geven aan je crush dat je gevoelens voor hem/haar hebt. Hints geven is gewoon veel makkelijker en veel minder confronterend. Besef wel dat niet alle hints aankomen. Wat voor jou super obvious is, is het dat voor je crush waarschijnlijk niet.

6. Hij/zij is echt niet perfect.

In je hoofd is je crush sowieso de prins of prinses op het witte paard. Maar we moeten je teleurstellen. In het echte leven is hij/zij dat niet. Je crush is een mens van vlees en bloed, en het is nu eenmaal zo dat niemand perfect is. Iedereen heeft positieve en negatieve kanten. Het is natuurlijk normaal dat je focust op de positieve kanten, maar laat de negatieve dan niet als een verrassing komen.

7. De kans dat jullie ooit trouwen is heel klein.

In je gedachten zijn de wedding bells zeker al duizend keer afgegaan en heb je al tweeduizend keer ‘ja’ gezegd. Zeker als jullie nog nooit op een date zijn geweest, is de realiteit toch een beetje anders. Het is natuurlijk mogelijk dat jullie verliefd worden, een relatie krijgen en dan ook trouwen, maar helaas is die kans klein. Voor hetzelfde geld blijft de liefde voor je crush onbeantwoord. Dat is toch iets waar je rekening mee moet houden.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.