Home Love 5 redenen om je vriend(inn)en meer complimentjes te geven

5 redenen om je vriend(inn)en meer complimentjes te geven

 3. Het zorgt voor meer zelfvertrouwen.

© Ben White via Unsplash

Op 1 maart vieren we Complimentendag, maar eigenlijk zouden we veel vaker met lieve woordjes moeten strooien. Zeg daarom eens vaker tegen je bestie dat hij/zij er goed uitziet of geef eens een complimentje aan iemand die je niet kent. Wedden dat je die persoon zijn/haar dag maakt?

We vinden het niet meer dan normaal dat we af en toe een complimentje krijgen van ons lief, maar ook onder vrienden mag er wat meer met lieve woordjes gestrooid worden. Ligt dit voor jou een beetje moeilijk of durf je niet zo goed? Wel, wij sommen alvast enkele redenen op om het wél te doen.

1. Het is een goede manier om vrienden te maken.

Het is misschien een beetje eng om iemand die je niet kent een compliment te geven, maar het kan echt wonderen doen. Die persoon gaat je sowieso meteen aardig vinden en wie weet heb je er zo wel een nieuwe vriend(in) bij.

 2. Na een leuk complimentje is je dag meteen geslaagd.

Is je bestie net naar de kapper geweest? Geef hem/haar dan een complimentje over die nieuwe look. Wedden dat hij/zij de hele dag zal stralen? En jij trouwens ook, want van complimenten geven krijg je natuurlijk een gelukzalig gevoel!

 3. Het zorgt voor meer zelfvertrouwen.

Niet alleen jouw zelfvertrouwen stijgt, maar je kan ook het ego van iemand anders een boost geven. Een win-winsituatie als je het ons vraagt!

 4. Het wordt echt geapprecieerd. 

Als je een complimentje geeft aan een vriend(in) of aan een vreemde zal die persoon dit oprecht appreciëren. Hoe zou je zelf reageren?

 5. Het zorgt voor een positieve sfeer in de groep.

Is er wat onenigheid? Of hebben jullie het gevoel dat jullie elkaar wat uit het oog verliezen door jullie drukke leven bijvoorbeeld? Gooi daarom eens een complimentje in de groep en er zal meteen een positieve vibe ontstaan.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.