Home Love 5 redenen om je vriendinnen meer complimentjes te geven

5 redenen om je vriendinnen meer complimentjes te geven

 4. Meisjes waarderen het vaker meer dan jongens

© Ben White via Unsplash

Op 1 maart vieren we Complimentendag, maar eigenlijk zouden we veel vaker met lieve woordjes moeten strooien. Zeg daarom eens vaker tegen je bestie dat ze er goed uitziet of geef eens een complimentje aan iemand die je niet kent. Wedden dat je haar dag maakt?

We vinden het niet meer dan normaal dat we af en toe een complimentje krijgen van ons lief, maar ook onder vriendinnen mag er wat meer met lieve woordjes gestrooid worden. Ligt dit voor jou een beetje moeilijk of durf je niet zo goed? Wel, wij hebben alvast 5 redenen opgezocht om het wél te doen:

1. Het is een goede manier om vrienden te maken

Het is misschien een beetje eng om iemand die je niet kent een compliment te geven, maar het kan echt wonderen doen. Ze gaan je sowieso meteen aardig vinden en wie weet heb je er zo wel een nieuwe vriendin bij.

 2. Na een leuk complimentje is je dag meteen geslaagd

Is je beste vriendin net naar de kapper geweest? Geef haar dan een complimentje over haar nieuwe look. Wedden dat ze de hele dag zal stralen?

 3. Het zorgt voor meer zelfvertrouwen

Niet alleen jouw zelfvertrouwen stijgt, maar je kan ook het ego van iemand anders een boost geven. Een win-winsituatie als je het ons vraagt!

 4. Meisjes waarderen het vaker meer dan jongens

Als je een complimentje geeft aan een vriendin zal ze dit oprecht appreciëren. Jongens hechten er vaak niet zo’n belang aan, maar wij girls kunnen echt leven van lieve woordjes.

 5. Het zorgt voor een positieve sfeer in de groep

Laten we eerlijk zijn: girls will be girls. Dan mogen jullie nog de beste vriendinnen zijn, er hangt altijd wel een soort van concurrentiegevoel tussen jullie twee. Gooi daarom eens een complimentje in de groep en er zal meteen een positieve vibe ontstaan.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.