Home Love Daten 7 regeltjes over kussen in ‘t openbaar die we allemaal zouden moeten...

7 regeltjes over kussen in ‘t openbaar die we allemaal zouden moeten volgen

4. Hou je tong waar we ze NIET kunnen zien

kussen
© Sorin Sîrbu

Niet iedereen denkt hetzelfde over kussen in het openbaar. De ene vindt het degoutant en zou het nooit doen, de ander vindt dat je liefde mag tonen en heeft dan ook geen probleem met een make-out sesh op de speelplaats. Maar toch zijn er enkele basisregeltjes die je zou moeten volgen om boze blikken en geshockeerde mensen te vermijden.

1. Hou het kort

Iedereen heeft weleens een koppel gezien dat twintig minuten lang in het openbaar elkaars gezicht stond op te eten. Niet aangenaam om naar te kijken, maar op een of andere manier wordt je blik naar het tafereel toegezogen. Wees niet de persoon die andere mensen dit aandoet. Een kort kusje kan altijd, maar verlies je niet té veel in het moment.

2. Onthou waar je bent

Op de speelplaats, voor een kerk, aan een ziekenhuis, aan een kerkhof: er zijn plaatsen waar de kans op boze blikken (of strafstudie) net iets hoger ligt. Hou het daar uit respect voor anderen gewoon bij handjes vasthouden.

3. Hou jullie handen waar iedereen ze kan zien

Sommige dingen zijn écht alleen voor de slaapkamer. Alle actie die ónder de kledij gebeurt, hoort thuis in die categorie. Alle actie die op intieme delen gebeurt – zelfs boven kledij – ook trouwens. De kans is groot dat het allemaal veel te hot and steamy wordt als jij en je lover jullie niet aan dit puntje houden, en jullie daardoor dan ook andere regels gaan doorbreken. En dat is niet de bedoeling.

4. Hou je tong waar we ze NIET kunnen zien

Niemand wil die natte lap vlees van jou zien. Hou het proper en droog. Kwestie van niemand z’n appetijt te ontnomen, snap je?

5. Maak geen geluiden

Ooit op de trein of in de cinema gezeten met een koppel dat constant luide smakkerds gaf? Of erger nog: een stel dat zo wild zoende dat je het speeksel bijna van de ene in de andere mond hoorde gaan? We weten het niet van jou, maar wij worden al een beetje misselijk als we er aan denken.

6. Heb respect voor andere mensen

Eigenlijk komen alle ongeschreven regeltjes hierop neer: respect voor elkaar. Neem tijdens jullie knuffelmomentje geen drie stoeltjes in op de tram. Als iemand de moed bijeenraapt om jullie heel vriendelijk te vragen het een beetje proper te houden, doe dat dan. Sta niet in het midden van een drukke winkelstraat te smooshen als je andere winkelaars daarmee hindert. Kortom: doe gewoon niet wat je zelf vervelend zou vinden.

7. Weet hoe je lief er zich bij voelt 

Het kan zijn dat jij je niets aantrekt van de blikken, maar dat je lief heel ongemakkelijk wordt van kussen in het openbaar. Misschien schaamt je lover zich om je dat te vertellen? Wees zeker dat je hem/haar niet ongemakkelijk maakt door zo veel affectie te tonen waar anderen bij zijn.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.