Home Love Zó vermijd je een hevige ruzie met je vriendje

Zó vermijd je een hevige ruzie met je vriendje

Als jullie niet normaal met elkaar kunnen praten, kan je best even weggaan.

ruzie vriendje
© Ayo Ogunseinde via Unsplash

Soms kan een discussie met je lief een béétje uit de hand te lopen. Er zijn een paar dingen waar je aan moet denken om te zorgen dat het geen heftige ruzie wordt.

1. Luister

Laat elkaar uitpraten en luister goed naar wat de ander te zeggen heeft. Het heeft geen zin om door elkaar te praten als je het niet eens bent met elkaar. Als je naar hem luistert, kan je misschien beter begrijpen wat hij vindt en denkt.

2. Laat het even rusten

Wanneer de emoties echt te hoog oplopen en jullie niet normaal met elkaar kunnen praten, kan je best even weggaan. Als jullie beide rustig zijn geworden en hebben nagedacht over de ruzie wordt het uitpraten ervan ook makkelijker.

3. Verplaats je in hem

Bedenk waarom jouw boyfriend zo reageert of waarom hij die mening heeft. Ga na of jij ook zo zou reageren als hij dat bij jou deed. Zo kun je je beter in hem verplaatsen en is de kans op een discussie veel kleiner!

4. Gevoelens

Uit je gevoelens! Als je boos bent en hij weet niet waarom, kan hij er ook niks mee. Vertel hem waar je mee zit zodat jouw vervelende gevoel minder kan worden als jullie erover praten.

5. Verwijt hem niets

Als je hem alles gaat verwijten voelt hij zich aangevallen en gaat hij in de verdediging. Uiteindelijk zal er ruzie ontstaan. Bedenk ook wat jij zelf fout hebt gedaan!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.