Home Love 6 dingen die je best niet doet wanneer je ruzie hebt met...

6 dingen die je best niet doet wanneer je ruzie hebt met je lief

2. Continu de woorden ‘altijd’ en ‘nooit’ gebruiken

ruzie met lief
© Cottonbro via Pexels

Het maakt niet uit hoeveel jullie van elkaar houden, ruzies horen erbij en zijn heel normaal. Maar als je op de foute manier omgaat met die ruzies, kunnen ze wel fataal zijn voor je relatie

Af en toe ruziemaken is goed voor je relatie. Maar dat betekent niet dat je tijdens zo’n ruzie je allerslechtste kant moet laten zien. Het kan heel moeilijk zijn, maar probeer wel de controle over jezelf te houden, en na te denken voordat je dingen zegt en doet.

1. Hem/haar uitschelden

Waar de ruzie ook over gaat, jullie zijn een koppel en moeten dus respect voor elkaar hebben. Als je lelijke woorden naar elkaars hoofd gaat zwieren, gaat dat respect verloren en loopt de boel alleen maar uit de hand. Probeer je in te houden en denk na voordat je iets zegt.

2. Continu de woorden ‘altijd’ en ‘nooit’ gebruiken

Het is niet eerlijk om je lief ervan te beschuldigen dat hij/zij áltijd hetzelfde doet of iets nog nóóit heeft gedaan. Bovendien wordt jullie ruzie zo alleen maar ingewikkelder, want de kans is groot dat hij/zij zichzelf wil verdedigen en alle keren op zal noemen dat hij/zij wél heeft gedaan wat jij graag wilt.

3. Oude koeien uit de sloot halen

Als je ruzie hebt met je vriend(in) om iets heel kleins, komen ineens alle dingen die hij/zij ooit heeft gedaan weer naar boven en word je daar opnieuw boos om. Wat doe je dan? Juist. Dan kun je de verleiding niet weerstaan om daar ook weer over te beginnen, ook al zijn die dingen allang uitgepraat. Niet doen! Zorg dat je on topic blijft, en alleen dingen zegt over de oorzaak van de ruzie die jullie op dát moment hebben.

4. Anderen erbij betrekken

De ruzie is tussen jullie, en jullie alleen. Daar heeft niemand anders iets mee te maken. Voorkom dus dat je anderen bij jullie ruzie betrekt. Zeg dus niet ‘Vraag het maar aan (naam van je beste vriendin), zij vindt ook dat je met haar flirt!’. Zo maak je het awkward voor haar en zet je jullie vriendschap misschien nog op het spel ook.

5. Hem/haar negeren

Het is oké als je even tijd nodig hebt om af te koelen. Maar de ‘silent treatment’ gaat jullie ruzie niet oplossen. Zet je eroverheen en reageer op zijn/haar berichtje. Als jullie elkaar graag zien, kunnen jullie elkaar ook vergeven.

6. Van hem/haar weglopen

Hij/zij heeft net naar jouw argumenten geluisterd, dus het is wel zo eerlijk dat jij ook naar die van hem/haar luistert. En dus is weglopen no option. Je loopt letterlijk weg van je problemen en dat is nooit de oplossing. Zo praten jullie het nooit uit!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.