Home Love 8 belangrijke do’s-and-don’ts bij sexting

8 belangrijke do’s-and-don’ts bij sexting

Maak ook plaats voor lieve woorden en dode momenten!

sexting
© Freestocks via Unsplash

Sexting kan een heel opwindende variant van het voorspel zijn, maar goede afspraken zijn een must. Overloop onderstaande do’s-and-don’ts voordat je samen met jouw lief of crush aan het avontuur begint.

Zorg wel dat je er 100 % zeker van bent dat je een nude wil sturen naar iemand die je volledig vertrouwt. Deze app kan helpen om veiliger aan sexting te doen. Zorg ervoor dat je niet met je gezicht op de foto staat en dat herkenbare kenmerken, zoals sproeten, tattoos of piercings, niet te zien zijn. Maak op voorhand zeker ook duidelijke afspraken, zodat de situatie niet uit de hand loopt en de foto’s écht jullie geheim blijven.

1. Laat die aubergine achterwege

Gebruik zo weinig mogelijk emoji’s en ga niet verder dan een simpele smiley of knipoog. Een kat, vuistje of aubergine kunnen heel creepy zijn en tot grote misverstanden leiden.

2. Fingerspitzengefühl

Weet hoe je moet ingaan op de verzoeken van je partner en volg zijn/haar ritme. Durf elkaar te plagen en stuur triggerende foto’s die niet té veel bloot geven. Less is more, dus spring subtiel om met het beeldmateriaal dat je verzendt.

3. Kort maar krachtig

Een beetje hard to get spelen kan nooit kwaad. Antwoord dus zo kort mogelijk en geef je gevoelens of verwachtingen niet meteen prijs. Zo houd je het spannend en kom je niet te opdringerig over.

4. Verwijderen die handel

Het is heel belangrijk om duidelijke afspraken te maken met je partner, voordat je sexting overweegt. Maak elkaar duidelijk dat de berichten of foto’s meteen verwijderd moeten worden en controleer elkaar op regelmatige basis. Om gênante preken van je ouders te vermijden, is het slim om je gsm te vergrendelen met een code.

5. Dubbelcheck

Kijk voordat je jouw berichtje verstuurt altijd na of je het wel naar de juiste contactpersoon verzendt. Er is niets gênanter dan een foto van je nieuwe lingeriesetje per ongeluk naar je oudere broer sturen.

6. Met de schaar bewerken

Niets leuker dan een pikant berichtje sturen of ontvangen tijdens een saaie les, maar spreek met je crush af dat jullie nooit of te nimmer naaktfoto’s naar elkaar sturen waarop je elkaar kan herkennen. Knip dus met andere woorden jouw hoofd van de foto om starende blikken en naaktfoto’s die viraal kunnen gaan te vermijden.

7. Tell, don’t show

Wees origineel en speel met woorden in plaats van met foto’s. Hou de boog niet altijd gespannen en maak ook plaats voor lieve woordjes en dode momenten.

8. Fake

Last but not least: stuur nooit iets onder dwang of uit schrik. Laat je nooit leiden door de eisen van je partner en ga niet in op opdringerige verzoeken.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.