Home Love Daten 6 personen waarmee je niet wil daten en hoe je ze afwijst

6 personen waarmee je niet wil daten en hoe je ze afwijst

Eerst en vooral: wees altijd eerlijk en rechtuit.

jongens afwijzen
© Getty

Het is heerlijk om te dromen over je crush, maar wat als iemand een boontje voor jou heeft en dat niet wederzijds is? Wij verzamelden zes types die je echt niet wil daten, omdat je hen niet ziet op die manier. Wil je hen vriendelijk afwijzen? Wij vertellen hoe je dat doet zonder hun hart te breken.

Eerst en vooral: wees altijd eerlijk en rechtuit. Het klinkt misschien eng, maar begin er gewoon over. Liefst nog voordat hij/zij je mee uitvraagt.

1. Je beste vriend(in).

De aantrekkingskracht is er, maar je wil jullie vriendschap gewoon niet op het spel zetten. Zorg ervoor dat die persoon dat weet en benadruk het belang van jullie vriendschap. Bijvoorbeeld: ‘Ik blijf liever vrienden dan dat we het een kans geven en ik je kwijtraak. Gewoon vrienden?’

2. Iemand van het andere geslacht.

Iemand kan heel leuk zijn, maar als jij jezelf nog een beetje aan het zoeken bent, is het beter om dat eerlijk te vertellen. Zoals: ‘Ik vind je echt geweldig, maar ik twijfel nog of ik val op jongens of meisjes.’ Wil je dat niet de hele wereld dat weet? Benadruk dan op voorhand dat je liever hebt dat hij/zij dat nog voor zichzelf houdt.

3. Je gezworen vijand.

Plagen is om liefde vragen, en dat klopt ook vaak. Wees dan ook niet verrast wanneer de persoon die jou altijd pest, ineens jouw nummer vraagt. Toch is het moeilijk om zo iemand te vertrouwen, want daarvoor hadden jullie altijd problemen. Zeg iets als: ”Oh, dat zag ik niet aankomen. Ik heb geen gevoelens voor je, maar ik zou dit graag allemaal achter ons laten en vrienden worden.’ Wil hij/zij dat niet? Dan weet je meteen genoeg.

4. De oudere persoon.

Iemand daten die twee jaar ouder is dan jou? Dat kan. Tien jaar ouder? Nee… Het is nooit een goed idee om een relatie te beginnen met een veel ouder iemand. Zowel jij als hij/zij kunnen problemen krijgen, niet alleen met jouw ouders, maar ook met de wet. Als hij/zij op jou afstapt, maak je er beter meteen korte metten mee: ‘Je bent te oud voor mij, dit gaat niet werken.’

5. De broer/zus van je bestie.

Het voelt goed en vertrouwd aan, maar soms kan iemand ook te dicht bij jou staan. De beste vriend(in) van je broer/zus of de broer/zus van je bestie is vaak een no go. Als hij/zij je uitvraagt en je bent niet geïnteresseerd zeg je gewoon: ‘Ik wil het niet awkward maken tussen je broer/zus en mij.’ En subtiel veranderen van onderwerp: ‘Over hem/haar gesproken, heb je hem/haar nog gezien?’ Ben je wel geïnteresseerd? Dan communiceer je hier beter over met z’n drieën.

6. De persoon die echt jouw type niet is.

Soms heb je geen reden nodig. Je wilt hem/haar gewoon niet daten. Dat hoeft dus ook echt niet! Wees eerlijk en zeg gewoon dat je geen interesse hebt.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.