Home Love Daten 7 tekenen dat je te maken hebt met een catfish

7 tekenen dat je te maken hebt met een catfish

Blijven belangrijke details een mysterie?

catfish
© Getty

Iemand online leren kennen is nu niet bepaald iets wat we aanraden, zeker niet op jonge leeftijd. Maar soms gebeurt het gewoon, zonder dat dat de bedoeling is en dan zijn wij er natuurlijk om je raad te geven in zo’n situatie. Want je kan evengoed te maken hebben met een catfish: iemand die zich online voordoet als iemand anders. Er zijn 7 signalen waaraan je merkt dat je gecatfisht wordt.

1. Hij/zij heeft niet veel vrienden of volgers.

Oké, niet iedereen heeft honderden vrienden op Facebook of tal van volgers op Instagram, maar twintig is nu wel héél weinig, hè! De meeste mensen met een echt profiel hebben er meestal toch meer dan dat. Er zijn natuurlijk al-tijd uitzonderingen, maar dit kan al één van de signalen zijn.

2. Jullie facetimen nooit.

Je kent elkaar nu al een hele tijd, maar toch heb je hem/haar nog nooit op videochat gezien. Facetime is dé perfecte manier om te weten of iemand wel is wie hij/zij zegt dat hij/zij is. Als hij/zij blijft weigeren, kan je er wel van uitgaan dat je met iemand anders praat dan je eigenlijk denkt.

3. Zijn/haar verhaal zit vol gaten.

Wanneer hij/zij constant moet liegen over wie hij/zij is en wat hij/zij doet, is het maar een kwestie van tijd voor hij/zij door de mand valt. Merk je dat sommige dingen écht niet kloppen, dan kan je je toch vragen beginnen stellen. Hoe kan je nu foute dingen zeggen als het over jezelf gaat?

4. Hij/zij gebruikt andermans foto’s.

Het slimste wat je kan doen als je iemand leert kennen, is zijn/haar foto’s van Instagram of Facebook eens Googelen. Dat is een heel makkelijke manier om te weten te komen of hij/zij de foto’s van iemand anders gebruikt. Ga naar deze pagina en druk op het camera-icoontje, dan kan je een foto selecteren uit je galerij en zo vind je alle resultaten van die foto.

5. Hij/zij lijkt te mooi om waar te zijn.

Is hij/zij een supermodel of acteur? Of doet hij/zij iets anders waarbij je je oren niet kan geloven? Dan heb je waarschijnlijk met een catfish te maken. We zeggen niet dat het nooit kan, maar de kans is vaak klein. Als je denkt dat die persoon echt niet kan bestaan, is het waarschijnlijk ook zo.

6. Belangrijke details blijven een mysterie

Is er persoonlijke informatie die je écht niet te weten komt, zoals over zijn/haar familieleden, school of andere dingen? Dan wil hij/zij waarschijnlijk gewoon dat je het niet weet, omdat het niet echt is.

7. Hij/zij wil niet afspreken

Oké, je kent elkaar nu al een tijdje. Je hebt natuurlijk onze tips gelezen voor als je afspreekt met je online crush. En nu ben je er helemaal klaar voor: je wil hem/haar in het echt ontmoeten. Maar hij/zij verzint een excuus en blijft weigeren om af te spreken.

Rinkelt er een belletje bij al deze signalen? Dan heb je so-wie-so te maken met een catfish. Er zijn gewoon te veel zaken die niet kloppen. Loop dus zeker even het lijstje af en denk eens na of jij gecatfisht wordt. Je hoeft daarom zelfs nog niet alle tekenen te kunnen afvinken. Eentje kan al genoeg zijn!

Weet je hierna zeker dat het bij jou niet het geval is, zorg dan dat je nog steeds naar onze tips luistert en niet met eender wie afspreekt. Zeker niet in je eentje!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.