Home Love Daten Met deze 11 tips maak je een awkward date minder ongemakkelijk

Met deze 11 tips maak je een awkward date minder ongemakkelijk

3. Bedenk op voorhand hoe je hem/haar gaat begroeten

We weten allemaal dat een eerste date heel ongemakkelijk kan zijn. Je kent elkaar nog niet zo goed, je bent zenuwachtig en je weet niet altijd waarover je moet praten. Gelukkig zijn wij er om te helpen. We zochten de beste tips bijeen om een awkward date iets minder ongemakkelijk te maken.

Voorbereiding is key 

1. Stalk je date

Dat bedoelen we niet letterlijk, natuurlijk. Maar laat voor je op je date vertrekt, je innerlijke Sherlock gerust even bovenkomen. Check zijn of haar Facebook- en Instagrampagina (als je dat niet al lang gedaan hebt) en probeer enkele interesses te achterhalen. Doet je date aan voetbal? Zit je date in een theatergroep? Bingo! Je hebt meteen gespreksstof. Bye bye awkward silence!

2. Bel eens

Heb je elkaar online leren kennen? Dan is jullie allereerste date nog eens dubbel zo spannend. Je weet namelijk nooit 100% zeker wie er voor je neus zal staan. Als je je onbekende date op voorhand een belletje geeft, kan je makkelijker inschatten wat voor persoon hij of zij is. Heb je geen klik aan de lijn? Dan is een date misschien niet nodig

3. Bedenk op voorhand hoe je hem/haar gaat begroeten

Als je elkaar nog nooit gezien hebt, kan de begroeting het eerste awkward moment van de date zijn. Als je zelf namelijk niet goed weet of je voor een kus of een knuffel gaat, kan jullie begroeting uitdraaien op een gênant wuifje. Bedenk daarom even op voorhand wat je van plan bent. Natuurlijk is dat nog altijd geen garantie voor een geslaagde begroeting. Als hij zijn hand wil geven en jij gaat voor een zoen op zijn/haar wang, dan is deze tip voor niets geweest. Maar jij zal tenminste niet onhandig of twijfelachtig overkomen.

4. Kies een leuke locatie uit

Ben je niet zo’n prater of ben je redelijk verlegen? Kies dan een locatie uit waarbij jullie niet te veel moeten babbelen en waar je afleiding hebt. Ga bijvoorbeeld naar de zoo of naar een pretpark. Naar de bioscoop kan je natuurlijk ook, maar dan wordt er wel heel weinig gepraat.

5. Denk na over wat je aan wilt trekken 

Je bent sowieso wel een béétje gestresseerd voordat naar je date vertrekt. En dan wil je je echt geen zorgen maken over wat je aan moet trekken. Zorg er daarom voor dat je outfit ruim op voorhand klaarligt, zodat je alvast een zorg minder hebt. Onze geheime tip? Zorg dat je een makkelijke onderbroek aanhebt! Dan moet je tijdens je date niet constant zitten friemelen tot alles goed zit.

Tijdens de date 

6. Wees eerlijk over de situatie 

Zeg aan het begin eerlijk dat je stress hebt. Zo weet je date dat hij/zij niet de enige is die met kriebels zit en het lucht meteen op om erover te babbelen. Jullie hebben jullie eerste gespreksonderwerp gevonden.

7. Benoem de awkwardness 

Hou het luchtig. Als er een stilte valt kan je daar een grapje over maken, en dan zal de spanning al heel wat minder zijn. Ook als je iets raars doet of zegt kan je gewoon zeggen: ‘Dat was awkward, ik ben normaal niet zo onhandig.’ Zeker als je stress hebt, zal dit enorm helpen de luchtigheid erin te houden.

8. Stel veel vragen 

Het is niet de bedoeling dat je je date overhoort, maar je komt aangenaam geïnteresseerd over als je af en toe een vraag stelt. Gelukkig heb je op voorhand de Facebook- en Instagrampagina van je date gecheckt zodat je perfect weet welke vragen je kan stellen. Let wel op dat je jezelf niet verraadt! Je wilt niet dat je date denkt dat je een stalker bent.

9. Wees jezelf!

We weten het, het is grootste cliché dat er bestaat, maar het is wel waar: wees jezelf! Het heeft geen nut om je voor te doen als iemand anders. Vroeg of laat val je toch door de mand. En trouwens, je wilt toch dat je date je graag heeft om wie je bent? Probeer niet te hard je best te doen, dat heeft meestal een averechtst effect.

10. Zoek gemeenschappelijke eigenschappen of interesses

Met iemand praten gaat veel makkelijker als jullie dingen gemeen hebben. Delen jullie een passie voor films? Dan kan je vragen naar zijn lievelingsfilm of naar de film die hij echt nooit wil bekijken. Zo hebben jullie meteen een gespreksonderwerp waar jullie het allebei graag over hebben.

11. Accepteer het als het niets wordt 

Het kan goed zijn dat jij en je date helemaal geen klik hebben. Dat is helemaal niet erg. Geef het niet te snel op, maar als je na een paar uurtjes het gevoel hebt dat je je tijd aan het verdoen bent, accepteer dan gewoon dat het niets zal worden tussen jullie. Als je dat op een lieve en vriendelijke manier uitlegt aan je date, zal hij of zij dat zeker begrijpen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.