Home Love AHA: met deze tips gebruik je een condoom op een juiste, maar...

AHA: met deze tips gebruik je een condoom op een juiste, maar ook leuke manier

3. Zorg dat de condooms binnen handbereik liggen.

condoom
© Dainis Graveris via Unsplash

Volgens sommigen verpest het gebruik van een condoom de sfeer. Toch is het van belang dat je dit voorbehoedsmiddel gebruikt, zelfs als je de pil neemt of een ander anticonceptiemiddel gebruikt. Enkel met een condoom ben je namelijk beschermd tegen soa’s. Daarom geeft Flairs huisseksuologe Ina enkele tips over hoe je een condoom niet alleen juist maar ook leuk kan gebruiken!

1. Neem allebei jullie verantwoordelijkheid.

Stelt je vriend zelf niet voor om een condoom te gebruiken? Maak hem dan zeker duidelijk dat jij condoomgebruik wél heel belangrijk vindt. Als hij daar niet helemaal positief op reageert, zegt dat ook al genoeg. Is je vriend wat vergeetachtig? Zorg dan dat ook jij altijd condooms op zak hebt. Zo komen jullie niet zonder te zitten.

2. Oefen om het vlot te laten verlopen.

In het begin kan het aandoen van een condoom nogal een geklungel zijn, maar je weet wat ze zeggen: oefening baart kunst! Ina: ‘Doe het desnoods op een banaan. Zo voel je je zekerder in bed en heb je minder stress tijdens het vrijen.’

3. Zorg dat de condooms binnen handbereik liggen.

Niets is vervelender dan nog in je weekendtas te moeten grabbelen op zoek naar de condooms. Leg ze daarom klaar op bijvoorbeeld je nachtkastje. ‘Leg er misschien ook ineens meer dan een klaar’, aldus Ina.

4. Zorg dat het condoom goed past.

‘Zowel voor jullie veiligheid als voor het plezier van de jongen is het belangrijk dat het condoom goed past’, vertelt Ina. Op www.condomerie.com vind je allerlei informatie hierover.

5. Voorspel is het ideale moment.

Volgens Ina moet een condoom omdoen niet snel gebeuren, maar kan dat ook perfect in het voorspel verwerkt worden. ‘Bijvoorbeeld tijdens een erotische massage of wanneer je hem een pijpbeurt wil geven’, aldus Ina. Bij dat laatste kan je het condoom zelfs omdoen met je mond, maar het vergt wat oefening én je moet opletten met je tanden, zodat je het condoom niet beschadigt!

6. Er bestaan condooms in verschillende geuren, vormen en kleuren.

Probeer eens iets anders dan het standaard condoom. Er bestaan er met verschillende geuren en smaken, maar ook met ribbels en zelfs stimulerende gels.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.