Home Love Daten 5 tips voor wanneer je bang bent om je crush aan te...

5 tips voor wanneer je bang bent om je crush aan te spreken

3. Begin het gesprek met een complimentje

crush
© Maël BALLAND via Pexels

Ben jij al weken (of misschien zelfs maanden) alleen maar aan het staren naar je crush? Of spot jij iemand superleuk, maar durf je hem/haar niet aan te spreken? Dan wordt het tijd om eindelijk actie te ondernemen! Deze tips helpen je alvast op weg.

1. Eerst oogcontact en daarna volgt de rest

Maak oogcontact met je crush. Kijkt hij/zij? Lach dan naar hem/haar. Lacht hij/zij terug? Dan is het tijd voor een first move! Stap op hem/haar af en probeer zo spontaan mogelijk over te komen. ‘Hi, ik ben … Hoe heet jij?’, is een goed begin. Klinkt misschien een beetje banaal, maar het is belangrijk dat het casual overkomt. Het eerste gesprek mag vooral niét te geforceerd zijn.

2. Wees eerlijk en direct

Dit is misschien niet een aanpak waar je meteen aan denkt, maar wel doeltreffend! Raap al je moed bij elkaar en stap gewoon op je crush af. Begin het gesprek met: ‘Hey, ik doet dit normaal nooit en ik vind het ook best wel eng, maar ik ben…’. Wedden dat hij/zij verrast zal zijn door je lef en zich gewoon aan je voorstelt?

3. Begin het gesprek met een complimentje

Mensen vinden het heel fijn om een complimentje te krijgen. Stap op je crush af met een complimentje. Zeg dat je zijn/haar T-shirt mooi vindt om je vervolgens aan hem/haar voor te stellen. Stel daarna zoveel mogelijk vragen (niet té creepy).

4. Vertel hem een leugentje om bestwil

Weet je echt geen thema om een gesprek over aan te knopen? Dan kan een leugentje om bestwil wel… Vraag hem/haar bijvoorbeeld de weg, terwijl je eigenlijk heel goed weet hoe je bij de bushalte moet komen. Of vraag hoe laat het is. Probeer daarna het gesprek gaande te houden door nog een aantal andere dingen te vragen. En voor je ‘t weet, zijn jullie vertrokken!

5. Durf je écht niet? Voeg je crush dan toe op sociale media

Als je echt niet durft, dan is er nog maar een mogelijkheid: sociale media. Als je al weet hoe je crush heet, heb je geluk. Weet je het niet? Dan zul je je beste detective skills uit de kast moeten halen.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.