Home Love 6 tips om je eerste keer minder pijnlijk te maken

6 tips om je eerste keer minder pijnlijk te maken

4. Vergeet vooral het voorspel niet.

eerste keer
© Getty

Eerst en vooral: néé, je eerste keer zal niet sowieso pijn doen. Bij sommige mensen gaat het direct vrij vlot. Maar de kans is reëel dat je eerste keer seks niet geweldig comfortabel of opwindend zal zijn, dus elke tip om het iets minder stroef te laten verlopen, is welkom.

1. Probeer zo ontspannen mogelijk te zijn.

Je zal waarschijnlijk een beetje zenuwachtig tot zelfs bloednerveus zijn wanneer het zover is. Dat is normaal, maar het maakt het er niet makkelijker op. Gespannen spieren – vooral down there – maken seks minder aangenaam, dus probeer je zoveel mogelijk te ontspannen.

Swingen je zenuwen echt de pan uit? Dan moet je misschien eens nadenken over het feit of je écht wel klaar bent om met iemand naar bed te gaan en of je je wel helemaal oké voelt bij de persoon met wie je ‘t van plan bent. Pas op het juiste moment en met de juiste persoon zal je je zenuwen genoeg onder controle kunnen houden om er een fijne ervaring van te maken.

2. Alcohol zal je daar niet echt bij helpen.

Een paar glazen achteroverslaan om los te komen? Geen goed plan. Niet alleen omdat overmatig alcoholgebruik altijd een slecht idee is, maar ook omdat alcohol je uitdroogt. Aangezien het voor je eigen comfort net belangrijk is dat je vochtig bent daarbeneden, laat je de fles best toe. Een glaasje water op het nachtkastje – seks kan vermoeiend zijn – zal wel van pas komen.

3. Zorg voor de juiste sfeer.

Het belangrijkste is dat je je goed voelt en ontspant, en de juiste sfeer kan daarbij helpen. Een kaarsje, een muziekje, het licht (gedimd maar niet té donker): het kan je ervaring alleen maar aangenamer maken.

4. Vergeet vooral het voorspel niet.

Ten eerste hopen we van harte dat je voor je eerste keer een situatie hebt uitgekozen waarin jullie allebei tijd en ruimte hebben om er het meeste van te maken. Vluggertjes zijn leuk, maar die komen best in een later stadium wanneer jullie iets meer ervaring hebben. Gebruik de tijd dan ook om niet alleen mentaal (zie puntje 3) maar ook fysiek ‘in de stemming’ te komen. Seks is enkel aangenaam als je opgewonden bent wanneer je aan het echte werk begint, dus warm elkaar op met de dingen die jullie al kennen. Haast en spoed zijn zelden goed, remember?

5. Kies voor de juiste positie.

Missionaris lijkt waarschijnlijk de veiligste optie voor je eerste vrijpartij, maar het is daarom niet per se de meest comfortabele. Kleine variaties zoals een kussen onder je middel kunnen het makkelijker maken, net zoals een stapel kussens onder je bovenlichaam.

6. Wees niet bang om glijmiddel te gebruiken.

Het klinkt misschien een beetje eng, maar glijmiddel kan je beste vriend worden tijdens het vrijen. Zoals we al zeiden is vochtigheid van groot belang, en dat is exact waarvoor glijmiddel dient. Heb je liever geen flesje van het spul in je kamer staan? Ga dan voor een condoom met extra veel glijmiddel aan.

Meer over seks:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.